• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VATROGASCI DVD KRIVAJ U PROŠLOJ GODINI BILJEŽE DVA POŽARA

Nakon niza godina bez požara, u protekloj, 2017. godini, vatrogasci DVD-a Krivaj intervenirali su na dva požara u svom naselju, i tako spasili veliku materijalnu vrijednost svojim sumještanima. U gašenju požara obiteljske kuće i zapaljenog automobila, pomogli su im vatrogasci susjednih Lipovljana i Jamarica, za što su im uručili zahvalnice.

                Usmenu i pismenu zahvalu za pomoć pri gašenju požara, vatrogasnim društvima iz Jamarica i Lipovljana, u ime vatrogasaca DVD-a Krivaj, uručio je Darko Jordan, predsjednik DVD-a Krivaj. Prigoda za zahvalu bila je na redovnoj godišnjoj Skupštini društva, koja je održana u nedjelju, 25. ožujka. Skupštinu je vodio Darko Jordan, uz članove voditeljstva Zdravka Jancetića i Zorna Tisaja.

                Nakon otvorenja Skupštine i pozdrava svih gostiju, izvješće o radu društva, odnosno Upravnog odbora i zapovjedništva, pročitao je Branko Chour. Osim dvije intervencije na gašenju požara, radilo se i na održavanju opreme društva, nabavljanju opreme vatrogasaca, sređivanju članstva. Tako je iz društva isključeno, tijekom prošle godine, 17 neaktivnih članova, a više se radilo na uređenju spremnice.

                U prošloj godini DVD Krivaj imao je ukupni prihod u iznosu od 20.107 kuna, a ukupni rashod 11.127 kuna. Za ovu godinu planiraju prihod u iznosu od 20.000 kuna.

                Uz izvješće o radu i financijskom poslovanju, članovima je pružena i informacija o samoprocjeni sustava financijskog upravljanja i održivog poslovanja, te uobičajeni plan rada i financiranja za 2018. godinu.

                Za rad i za intervencije na požarima u prošloj godini, vatrogascima DVD-a Krivaj, zahvalio se, na samoj godišnjoj Skupštini, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio im se što pomažu u zaštiti i spašavanju stanovnika općine Lipovljani i njihove imovine, te što čuvaju tradiciju vatrogastva. Pohvalio je i njihovo sudjelovanje na nedavnim poslovima obrane od poplave u Kraljevoj Velikoj, te naglasi kako ove godine želi u općinskom proračunu osigurati više sredstava za rad udruga građana, pa i za rad njihovog društva, kako bi bili još bolje opremljeni, pa tako mogli lakše djelovali kao društvo. 

                Skupštinu je pozdravio i Zlatko Pješ, zapovjednik Vatrogasne zajednice, koji je tom prilikom rekao, kako mu se čini da izneseni problem s hidrantskom mrežom nije rješiv, jer je prema zakonskim odredbama projektirana. Istaknuo je također, potrebu za stalnim osposobljavanjem vatrogasaca, te uključivanjem djece u rad društva.

                Na kraju godišnje Skupštine DVD-a Krivaj, dugogodišnjim članovima uručene su spomenice za članstvo u društvu.

                Vatrogasna spomenica za 30 godine dodijeljena je Michaelu Tisaju i Tomici Biondić, za 40 godina primili su je Ivan Gadža, Emil Rančilović, Ilija Savić i Zlatko Sakač. Za 50 godina vatrogasna spomenica uručena je Mariji Javiljak i Josipu Tomiću.

                Za pomoć u gašenju požara i dobrosusjedsku suradnju DVD Krivaj uručio je zahvalnice DVD-u Jamarice i DVD-u Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content