• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz Dan župe Lipovljani upućeni molitve sv. Josipu, zaštitniku župe

         Svečanim misnim slavljem, vjernici Lipovljana, proslavili su blagdan sv. Josipa, zaštitnika rimokatoličke župe u Lipovljanima. Koncelebriranu svetu misu predvodio je pater Tomasz Cybula, SCJ, župnik iz susjedne župe Ilova, u zajedništvu sa svećenicima Novljanskog dekanata Požeške biskupije, dekanom tog dekanata Pejom Oršalićem, te Tomislavom Pavlovićem, župnikom župe Lipovljani.

         Nebeskom zaštitniku upućene su molitve, a o njegovom životu uz Isusa Krista govorio je župnik Tomasz Cybula. Nakon misnog slavlja vjernici su obilaskom oltara obnavljali svoje molitve i zagovore sv. Josipu.

         Pri kraju misnog slavlja, župnik lipovljanske župe, Tomislav Pavlović, zahvalio je svim vjernicima na dolasku, čestitao je Dan općine Lipovljani svim stanovnicima, na čelu s Niklom Horvatom, načelnikom općine, zaželio dobar rad za opće dobro i dalju suradnju na obnovi župne crkve.

Čestitao je svim Josipima  i Josipama imendan, zahvalio pjevačima na čelu s Josipom Horvatom za svečani ugođaj tijekom mise, te djeci i vjeroučiteljicama osnovne škole za dolazak na zajedničko vjerničko slavlje.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”110″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content