• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA

Uz 19. ožujka, blagdan sv. Josipa, koji se slavi i kao Dan općine Lipovljani, održan je niz kulturnih i stručnih programa i ove godine u Lipovljanima. Održana je i svečana sjednica. Na noj je bio prisutan velik broja uzvanika i prijatelja općine Lipovljani, općinski vijećnici, predstavnici mjesnih odbora i članovi mnogobrojnih udruga građana koje djeluju na području općine Lipovljani.

                Svečana sjednica održana je u petak, 17. ožujka, u večernjim satima. O jednogodišnjem radu Općinskog vijeća, donesenim odlukama i usvojenim informacijama, okupljenim uzvanicima govorio je Miroslav Horvat, dopredsjednik Anke Doležal, predsjednice Općinskog vijeća općine Lipovljani.

                Izvješće o radu Općine Lipovljani, u prošloj godini, s pregledom započetih i ostvarenih projekata i investicija govorio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Iako je prošla godina bila izazovna, uz značajno smanjenje redovnih prihoda, koje je bilo veće od 10%, ostvarena su vrijedna ulaganja u infrastrukturu općine Lipovljani.

                O kvalitetnoj suradnji između Općine Lipovljani i grada Kutine, na svečanoj sjednici potom je govorio Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine.

                O kvalitetnim projektima općine Lipovljani, njihovoj realizaciji i o vrlo kvalitetnoj parterskoj suradnji između županje i općine Lipovljani, na svečanoj sjednici govorio je i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije.   

                Vrlo uspješan rad Općine Lipovljani osobno je pohvalio i Danijel Žamboki, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja RH, a veliki trud, pripremanje razvojnih projekata, brigu za ljude i njihove probleme Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, u svom obraćanju, posebno je istakao Željko Lenart, saborski zastupnik HSS-a iz Kutine.

                Svečani ton sjednice, uz Dan općine Lipovljani, dali su i članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’, ali i vrlo uspješni učenici Osnovne škole Josipa Kozarca, koji na školskim natjecanjima postižu odlične rezultate.

Tijekom svečane sjednice nastupili su Erika Petriljak Kostelec, učenica 4. razreda s recitacijom, učenici 6. i 7. razreda sa skupnom recitacijom’.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content