• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Svečana sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani povodom Dana općine, škole i župe Lipovljani, održana je u petak, 16. ožujka. O jednogodišnjem radu i ostvarivanju projekata u cilju boljeg života svih stanovnika općine Lipovljani govorili su Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Nakon obraćanja i uzvanika, na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja općine Lipovljani, a svečani program uveličali su članovi pjevačkog zbora ‘Lira’ i učenici Osnovne škole Josipa Kozarca.

                O jednogodišnjem radu Općinskog vijeća, donesenim odlukama, o izmjeni sastava vijeća, nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, ali nastavku istog političkog usmjerenja, te o podržanim projektima, vijećnicima, prisutnim stanovnicima i svim gostima govorio je Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani u proteklih 10 mjeseci.

                Sa svečane govornice, potom je svoje zadovoljstvo, što sve prisutne može pozdraviti, po prvi puta kao načelnik općine Lipovljani, izrazio Nikola Horvat. Odmah na početku zahvalio se i svom prethodniku Mariu Ribaru, za sve što je u protekla dva mandata učinio za općinu Lipovljne i njene stanovnike.  

                 Potom je podsjetio na to što se sve radilo i izgradilo u proteklih godinu dana. Najvažnije je, istaknuo je, da je završen izlaz na autocestu A3, i da će uskoro biti otvoren. To je ključni projekt za razvoj općine Lipovljani. Završen je i magistralni vodovod Kutina – Lipovljani, dovršena je 2. faza novog groblja u Piljenicama, započela je rekonstrukcija centra Lipovljani, asfaltirano je 7 ulica, zajedno s ŽUC-om obnovljeno je 3,5 kilometra županijske ceste, izgrađena je 1. faza sekundarne kanalizacije, završena je vanjska obnova župne crkve, i niz manjih projekata.

                – Sumirajući sve projekte koji su u provedbi, na području općine, te ulaganja u komunalnu, prometnu i društvenu infrastrukturu u prošloj godini, što kroz proračun Općine, što kao izvan proračunska ulaganja, investicije ukupno iznose oko 60 milijuna kuna, što višestruko nadilazi izvorni općinski proračun, koji iznosi oko 6,5 milijuna kuna – naglasio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Svoje izlaganje završio je s planiranim projektima za ovu i iduće godine.

                Na svečanoj sjednici uz Dan općine Lipovljani još su govorili Siniša Kesić, u ime svih načelnika i gradonačelnika koji su došli na svečanu sjednicu uz Dan općine Lipovljani, Davor Huška, pomoćnik ministrice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, Željko Lenart, saborski zastupnik iz Kutine i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije.

                Uz uzvanike, koji su i govorili, na svečanoj sjednici općine Lipovljani, prisustvovali su, među ostalim, još: Davor Vlaović, saborski zastupnik, Ivanka Roksandić, predsjednica županijske Skupštine, Roman Rosavec, zamjenik župana, Sonja Repić, zamjenica gradonačelnika Kutine, Ivica Keser, predsjednik Gradskog vijeća Popovača, Magdalena Komes, predsjednica Gradskog vijeća Petrinje, te drugi dužnosnici iz Pakraca, Lipika, Križa, Hercegovca, i Lekenika. Svečanosti su bili nazočni i lipovljanski župnici Tomislav Pavlović i Igor Grahovac-Fedešin.

                Na kraju svečane sjednice uručena su ovogodišnja javna priznanja općine Lipovljani. U svečanom dijelu sjednice pjesme su izvodili članovi MPZ ‘Lira’ iz Lipovljana, te učenici lipovljaske Osnovne škole.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content