• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz Dan državnosti RH, održani ‘Memorijalni sportski susreti Miroslav Horvat’

         Udruga umirovljenika općine Lipovljani, obilježavajući praznik Dan državnosti RH, tradicionalno organizira ‘Sportske susrete umirovljenika s područja Sisačko-moslavačke županije’. Ove godine, u utorak, 25. lipnja sportski susreti održani su, po treći puta, kao ‘Memorijalni sportski susreti Miroslav Horvat’, u znak sjećanja na preminulog predsjednika Udruge umirovljenika općine Lipovljani, koji je prije 10-tak godina i pokrenuo sportske susrete umirovljenika u Lipovljanima.

         Na ovogodišnjim sportskim susretima sudjelovali su članovi umirovljeničkih udruga iz Siska, Kutine, Petrokemije Kutina, Novske i Lipovljana. Već oko 9 sati ujutro članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani dočekali su svoje goste i prijatelje, ponudili doručak i uputili ih na natjecanja. Kuglačke ekipe natjecanje su održale na kuglani u Novskoj, a ekipe belota i gađanje pikada održane su u Društvenom domu u Lipovljanima. Nakon završenih natjecanja, sve ekipe ponovo su došle u Društveni dom u Lipovljane.

         Susret umirovljenika nastavljen je svečanim proglašenjem postignutih rezultata i dodjelom priznanja. Kako bi bilo što svečanije, pjevački zbor Udruge umirovljenika izveo je kraći pjevački program. Nakon toga prišlo se proglašenju ostvarenih sportskih rezultata. U gađanju pikada ekipa iz Lipovljana osvojila je 3. mjesto, ekipa iz Siska 2. mjesto, a najbolje su u pikadu gađale članice ekipe iz Novske. 

         U igranju belota najbolji je bio par umirovljenika udruge iz Kutine, koji je pobijedio par iz Siska, a 3. mjesto osvojio je par umirovljenika iz Novske. U kuglanju najbolji su bili članovi Udruge Petrokemija Kutina, 2. mjesto osvojila je ekipa iz Siska, a 3. mjesto ekipa iz Lipovljana.

         Priznanja i pehare za odlične rezultate uručili su najboljima Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Prije podjele pehara i priznanja Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani zahvalio je domaćoj Udruzi umirovljenika na stalnim aktivnostima, na dobroj i stalnoj organizaciji ovih  sportskih susreta, a čestitao je svim natjecateljima na postignutim rezultatima. Zahvalio im je i za kontinuirano dolaženje na susreta u Lipovljane, te zaželio dobar boravak i zajedničko druženje u Lipovljanima.

         Nakon proglašenja rezultata i podjele osvojenih pehara, za sve članove umirovljeničkih udruga priređen je zajednički ručak, a nakon njega i druženje uz domaću, glazbenu skupinu ‘Promašeni slučaj’.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”125″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content