• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz cvijeće i svijeće obilježen Dan branitelja općine Lipovljani

Polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća, te osobnom molitvom pred Velikim križem na mjesnom groblju u Lipovljanima, u utorak, 13. listopada, obilježen je ovogodišnji Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani. Zbog mjera zaštite od pandemije koronavirusa, program obilježavanja 13. listopada – Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani, nije bilo moguće obilježiti kao dosadašnjih godina, s druženjem i sportskim susretima.

Ipak, žrtva za domovinu, za obranu i stvaranje Hrvatske se ne zaboravlja pa je u znak sjećanja na hrvatske branitelje i uz Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani, položeno cvijeće i upaljene su svijeće. Četvero članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Ogranak Lipovljani, na čelu sa Željkom Pogačićem, predsjednikom Ogranka, te Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Ljiljana Tomić, njegova zamjenica, poklonili su se žrtvi hrvatskih branitelja. Želja je da se tradicija sjećanja i obilježavanja Dana branitelja općine Lipovljani ne prekine obilježavati, ni u vrijeme pandemije koronavirusa.

Nakon polaganja cvijeća, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, prisutnim ratnim veteranima, ali i svim hrvatskim braniteljima, još jednom je čestitao Dan branitelja. Zbog mjera zaštite, naglasio je, nije bilo moguće organizirati veći program, ali izrazio je nadu da će ovo teško vrijeme borbe s pandemijom biti okončano i da će se opet moći zajednički i bogatije obilježiti Dan branitelja općine Lipovljani. Tomu se nadaju i sami veterani domovinskog rata iz Lipovljana, koji su, kao mjeru zaštite od zaraze virusom, i redovita tjedna okupljanja i druženja u svojoj prostoriji, stavili u mirovanje dok se epidemiološka situacija ne smiri.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content