• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz blagdan Svih Svetih položeno cvijeće i upaljene su svijeće

Za sve preminule osobe pokopane na lipovljanskom području, uz obilježavanje blagdana Svih Svetih, položen je vijenac i upaljene su svijeće kod Velikog križa na mjesnom groblju u Lipovljanima. Skromnije nego dosadašnjih godina, zbog borbe protiv zarazne pandemije koronavirusom i poštivanja epidemioloških mjera, održano je polaganje vijenaca, bez sudjelovanja mnogih predstavnika udruga općine Lipovljani, kao prijašnjih godina. Prisjećanje na umrle i poginule, te pokopane na lipovljanskom području, održalo je samo čelništvo Općine Lipovljani.

U petak, 30. listopada na lipovljaskom groblju vijenac su položili i svijeće upalili Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani i Josip Hudec, vijećnik Općinskog vijeća. Nakon zapaljenih svijeća i osobne molitve pred Velikim križem, upaljene su svijeće i pred spomenikom podignutim nevinim žrtvama jasenovačkog logora iz 2. svjetskog rata.

Kao zahvalu za sve što su učinili dok su bili na čelu Općinskog vijeća Općine Lipovljani, svijeće su upaljene i na spomenicima preminulih predsjednika Općinskog vijeća Marijana Jurana, Anke Doležal i Miroslava Horvata.

Na ovogodišnje Sisvete, 1. studenog i Dušni dan, 2. studenog svijeće će gorjeti i na spomenicima nekadašnjih župnika lipovljanske župe sv. Josipa. Tročlano izaslanstvo Općine Lipovljani upalilo je svijeća na grobovima župnika Franje Žavera Tadića i Ferde Domankovića, te na grobu Ilije Proštenika, općinskog načelnika s početka 20. stoljeća.

Zaraza korona virusom, na žalost, promijenila je i način obilježavanja Dana mrtvih, epidemiološke mjere moraju se poštivati i na grobljima, a obilazak groblja preporučen je u više dana. Sve s ciljem kako bi se izbjegle gužve i bliski kontakti, a onda i zaraza virusom.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content