• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uručena uvjerenja dodatnog obrazovanja ženama projekta ‘Zaželi i ostvari’

Dvoipo-godišnji projekt ‘Zaželi i ostvari!’, vrijedan više od 1,6 milijuna kuna, čiji je nositelj Općina Lipovljani, bliži se kraju. Polako se zbrajaju učinci postavljenih ciljeva i obveza, kako bi se projekt, ako je ispunio svoju svrhu, mogao nastaviti i ubuduće.

Osim zapošljavanja 8 teže zaposlivih žena, koje se skrbe za 50 starih samačkih i slabo pokretnih osoba na području općine Lipovljani, program je donio i obvezu obrazovanja i osposobljavanja tih zaposlenica. Kako bi se nakon prestanka rada na programu ‘Zaželi i ostvari’, mogle i same upustiti u svijet rada i poduzetništva.

Prije gotovo godinu dana, 8 zaposlenica krenulo je na edukaciju u Novsku, a odabrale su sudjelovanje u edukacijama koje će biti upisane u njihove radne knjižice. To su program osposobljavanja za voditelja poljoprivrednog gospodarstva i program učenja njemačkog općeg jezika. Edukacije je trajala do ožujka ove godine, a završeno obrazovanje trebalo bi im pomoći kod novog zapošljavanja.

Kako su obrazovanje uspješno završile, uvjerenje o tome, svečano im je uručio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u četvrtak, 1. listopada u općinskoj vijećnici. Čestitao im je na završenom obrazovanju i izvršenoj obvezi, kao i na poslu, brige za 50 starih samačkih i slabo pokretnih osoba. Na poslu skrbi za starije osobe, ovih 8 zaposlenih žena, ostaju do kraja godine, a krajem veljače 2021. godine završit će i projekt ‘Zaželi i ostvari’, koji će na područje općine Lipovljani u dvije i pol godine trajanja donijeti ukupno 1.634.875 kuna europskog novca jer se u 100% iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content