• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Upaljene svijeće za žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje

Čelništvo općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Ljiljana Tomić, zamjenica općinskog načelnika, u utorak, 17. studenog upalili su svijeće kod Velikog križa na mjesnom groblju u Lipovljanima i na početku Vukovarske ulice uoči državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Zbog provođenja epidemioloških mjera, nije organizirano veće komemorativno obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Općinsko čelništvo upalilo je svijeće i poklonilo se žrtvama Domovinskog rata pred Velikim križem podignutim za sve stradale u borbi za stvaranje Hrvatske, na mjesnom groblju. Simbolično, na početku Vukovarske ulice u Lipovljanima, također su upalili svijeće, kako bi se prisjetili 18. studenog – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tako su se pridružili tisućama osoba u čitavoj Hrvatskoj koji su, iste večeri, upalili lampion u znak sjećanja na ratne strahote u Vukovaru, u studenom 1991. godine.

Odlukom Sabora, krajem prošle godine, na dan 18. studenog ustanovljen je novi državni praznik, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji je ujedno i neradni dan. Čelništvo Općine Lipovljani obilježilo ga je paljenjem svijeća i sjećanjem na te žrtve.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content