• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UKRAJINSKI DIPLOMAT JURIJ LISENKO ODLIČNO PIŠE POEZIJU ZA DJECU NA HRVATSKOM

Vrlo zanimljivu i neobičnu knjižicu poezije za djecu ‘Ide svašta’, u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u četvrtak, 16. ožujka predstavio je osobno autor te zbirke poezije Jurij Lisenko, trenutno otpravnik poslova u Veleposlanstvu Ukrajine u Hrvatskoj. Promocija je održana u okviru obilježavanja blagdana Josipovo, Dana općine Lipovljani i Dana škole, koji se slavi  uz rođendan Josipa Kozarca, hrvatskog šumara i književnika.

                Iako Ukrajinac, koji je studirao hrvatski jezik u Ukrajini, Jurij Lisenko, sada kao ukrajinski diplomat, izuzetno dobro piše na hrvatskom jeziku, popuno razumijevajući značenje svake hrvatske riječi. Dosjetke, i novo stvorene riječi, u zanimljivim pjesmicama, bile su vrlo zabavne učenicima lipovljanske osnovne škole, pa su aktivno sudjelovali u predstavljanju knjižice ukrajinskog diplomate Jurija Lisenka.

                 Ivan Semenjuk, predsjednik ‘Karpata’, kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca u Lipovljanima, kratko je predstavio autora Jurija Lisenka, a za dolazak i za predstavljanje svoje poezije za djecu, lipovljanskim učenicima, uz Dan škole i Dan općine, zahvalili su mu Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Nakon promocije zbirke pjesama, i sam autor, izrazio je zadovoljstvo aktivnim uključivanjem učenika tijekom promocije, jer to pokazuje koliko djeca za koju piše, prihvaćaju i razumiju njegovu poeziju.

Damir SMETKO 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content