• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UKLONJENO GRANJE I DRVEĆE UZ ŽUPANIJSKE PROMETNICE

Na zahtjev komunalnog redara općine Lipovljani, Nikole Horvata, djelatnici Županijske uprave za ceste, početkom rujna uklonili su gradnje i ostalo raslinje uz županijske ceste na području općine Lipovljani. Granje i sitnije drveće uklonjeni su uz cestu Lipovljani – Piljenice i Piljenice – Gradina – Kraljeva velika.GEDSC DIGITAL CAMERA

Uz županijsku cestu Lipovljani – Piljenice na svega nekoliko mjesta živica i stabla rastu tik uz prometnicu. Sada su ta mjesta očišćena i više ne prijete prometnu na toj cesti. Uz županijsku cestu na dijelu Piljenice – Gradine – Kraljeva Velika, posebno je jako raslinje obraslo dio ceste od nadvožnjaka preko auto puta do mosta na Pakri uz šumu, pa je najviše radova HC-ov stroj malčar imao na tom djelu. Niz godina uz tu prometnicu nije se uklanjalo razno raslinje, pa je ono stvaralo poteškoće za promet, posebno zimi.

Najkritičnija mjesta na županijskim cestama su sada očišćena, ukupno oko 2 tisuće kvadratnih metara bankina i raznovrsnog raslinja uz prometnice. Od ŽUC-a se očekuju i ostali radovi na održavanju županijskih prometnica prije zimskog razdoblja.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content