• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UGRAĐENO 100 TONA ASFALTA U POJAČANO ODRŽAVANJE LOKALNE PROMETNICE U PILJENICAMA

Djelatnici poduzeća Strabag, završili su u utorak, 20. prosinca asfaltiranje oštećenih i uništenih dijelova lokalne ceste dionicu Piljenice – Banova Jaruga. Time su završili ovogodišnje asfaltiranje na području općine Lipovljani, prilikom čega je, u više navrata, asfaltiranjem bilo dovršeno više važnih projekata i ulica. 

                Asfaltiranje uništenih dijelova lokalne prometnice, od mjesne crkve u Piljenicama, prema mjestu B.Jaruga (dionica koja se nalazi teritorijalno na području općine Lipovljani), trajalo je dva dana.

         U popravak je utrošeno oko 100 tona vrućeg asfalta, a vrijednost obnove dionica lokane prometnice iznosi oko 100 tisuća kuna. Kako se radi o nerazvrstanoj cesti, o kojoj brigu vodi Općina Lipovljani, pojačani popravak oštećenog kolnika platit će se iz općinskog proračuna Općine Lipovljani, a sredstva su osigurana rebalansom proračuna.

        Inače, duži niz godina, cesta se održavala i sa hladnim asfaltom koji je kratkoročno, ali i nekvalitetnije, a skuplje rješenje. Stoga se ovim radovima postiglo puno kvalitetnije rješenje u održavanju ove prometnice, ali i komunalnog standarda mještana Piljenica, te će se nastojati kroz ovakav model financiranja i obnove, u idućih tri godine u potpunosti obnoviti ova dionica ceste u naselju Piljenice.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content