• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ugovoreno uređenje i asfaltiranje prometnica na području općine Lipovljani u iznosu od 2,8 milijuna kuna

Općina Lipovljani, za 2 milijuna i 800 tisuća kuna, ugovorila je radove na obnovi i uređenju općinskih cesta tijekom ove godine s poduzećem za ceste, Strabag d.o.o. Tri ugovora ukupne vrijednosti 2,8 milijuna kuna potpisani su u općinskoj vijećnici u Lipovljanima, u utorak, 9. lipnja.

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Jelena Udovič, komercijalni direktor Strabaga, potpisali su ugovore uz prisustvo Borana Ognjenovića, voditelja radova pri Strabagu. Tako će, bez velikog gubitka vremena oko selidbe, djelatnici Strabaga, ići s jednog na drugo radilište, na području općine Lipovljani, i tako biti još brži i učinkovitiji.

Prvi potpisani ugovor o obnovi i uređenju ceste u nadležnosti Općine Lipovljani, odnosi se na uređenje dijela ceste kroz Piljenice i prema Banovoj Jaruzi. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 465.296 kuna. Dugi ugovor o uređenju ceste u nadležnosti Općine Lipovljani odnosi se na uređenje i asfaltiranje Ratarske ulice, Fratrovog Jarka i odvojka u ulici Ante Starčevića. Ukupna vrijednost radova što će se izvesti u tim ulicama iznosi 444.652 kune.

Treći ugovor odnosi se na rekonstrukciju i uređenje završnog dijela uređenja centra Lipovljana, odnosno Trga hrvatskih branitelja i  Trga sv. Josipa, što se proteže sve do bunara i raskrižja s Kolodvorskom i Ulicom braće Radić. Ukupna vrijednost zadnjeg dijela uređenja centra Lipovljana ugovorena je na 1.869.382 kune.

Djelatnici Strabaga već rade na području općine Lipovljani, na obnovi i uređenju dijela županijske ceste od Lipovljana do Kutine, preko Piljenica i Ilove. Kad završe posao na toj cesti, sele se na cestu od Piljenica do Banove Jaruge. Po završetku dolaze u Lipovljane na uređenje zadnje faze obnove i uređenja ceste u centru Lipovljana, s izgradnjom kružnog toga oko bunara, te uređenje i asfaltiranje Ratarske ulice, Fratrovog Jarka i odvojka u Starčevićevoj ulici.

Ove jeseni, poslove će Strabag završiti u Lipovljanima,  vjerojatno na rekonstrukciji ulice Augusta Šenoe, od Doma zdravlja do Osnovne škole, no ta posao je još u fazi dogovora.

Uz poslove na zamjeni kompletne javne rasvjete općine Lipovljani, u štedljivu i ekološki najmoderniju rasvjetu, vrijednosti u iznosu od 2,8 milijuna kuna, te sekundarne izgradnje vodovoda i kanalizacije, Lipovljani su i ove godine jedno veliko radilište izgradnje i uređenja mjesne infrastrukture, čiji je cilj poboljšati život stanovnika općine Lipovljani.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content