• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Udruga žena ‘Ruže’ održala redovnu izbornu Skupštinu

Udruga žena ‘Ruže’ Lipovljani uspješno djeluje već 25 godina kroz razne oblike društvenog rada, a najviše kroz humanitarni rad. Udruga nije brojna, najčešće je u njoj aktivno oko 20 žena, koje, da bi ostvarile svoje planove i same financiraju neke svoje programe, posebno zajednička putovanja, odnosno izlete, kako ih one zovu.

U petak, 2. listopada održale su redovnu izbornu Skupštinu na kojoj su zaokružile rad u 2019. godini i izabrale novo vodstvo udruge za slijedeće 4 godine. Skupštinu je pratilo općinsko čelništvo, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i njegova zamjenica Ljiljana Tomić.

Zbog dobro znanih razloga i problema s pandemijom Covid-19, Udruga žena ‘Ruže’, odlučile su tek sada održati redovnu godišnju Skupštinu, jer ni dio planiranih aktivnosti za ovu godinu nisu uspjele realizirati, iz istih razloga. O radu ‘Ruža’ u protekloj godini izvješće je podnijela Nada Toš, predsjednica udruge, koja je i vodila ovu Skupštinu.

Zajedničko druženje, obilazak potrebnih i bolesnih, sudjelovanje u obilježavanju Dana kruha, ali i vjerskih blagdana, te izlet u Milano, najvažnije su aktivnosti udruge žena ‘Ruža’ u 2019. godinu. Za sve aktivnosti imali su na raspolaganju nešto više od 17.000 kuna. Prihvaćen je plan rada za 2020. godinu, čiji je naglasak bio na obilježavanju 25 godina rada udruge, kroz koju je tijekom tih godina prošlo oko 60 članica, no problemi s pandemijom coronavirusa spriječili su obilježavanje jubileja. Ipak, od toga ne odustaju, pa će obilježavanje ostaviti za neko bolje vrijeme.

Na redovnoj i izbornoj Skupštini udruge žena ‘Ruže’ bilo je prisutno 13 do 16 članica. Prihvaćeno je izvješće o radu i blagajničkom poslovanju za 2019., te plan rada za ovu godinu. Nakon toga prišlo se izboru novog čelništva udruge. Prijedlog novog rukovodstva iznijela je tajnica Vesna Petravić, a izglasan je jednoglasno.

U slijedećem 4-ro godišnjem razdoblju predsjednica udruge bit će Nada Toš, a njena zamjenica Ljubica Babić. Tajnica udruge bit će Vesna Petravić, a njih tri su ujedno i članice Upravnog odbora udruge. Za blagajnicu udruge izabrana je Marija Babić. U Nadzorni odbor udruge izabrane su Ljubica Novota, Mira Polaček i Snježana Barberić.

Na kraju ove redovne izborne Skupštine za cjelokupni rad i sve provedene aktivnosti, članicama udruge ‘Ruže’ zahvalio se Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zaželio je da udruga uspješno radi i dalje, iako su teška vremena za druženja i zajedničko društveno okupljanje. Informirao je članice o radu i investicijama Općine Lipovljani u ovo vrijeme pandemije, o smanjenju financijskih sredstava i problema u realizaciji raznih događaja i aktivnosti, i drugih udruga obzirom na mjere zaštite od coronavirusa.

Rad udruga građana važan je Općini Lipovljani i ona će i ubuduće podržavati rad udruge žena ‘Ruže’, naglasio je načelnik općine Nikola Horvat na kraju obraćanja članicama udruge.

Nakon zajedničkog domjenka i razgovora, po završetku Skupštine, za sav rad i aktivnosti koje poklanja udruzi žena, Nada Toš, predsjednica udruge predala je bivšoj i opet izabranoj tajnici Vesni Petravić buket cvijeća. Sve članice očekuju ponovno zajedničko okupljanje i obilježavanje 15. obljetnice postojanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content