• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Učenike u Područnoj školi u Kraljevoj Velikoj obišao načelnik Nikola Horvat

U petak, 11. rujna, na kraju prvog tjedna nove školske godine, koja je započela 7. rujna, pod do sada posebnim i teškim mjerama zdravstvene zaštite od pandemije koronavirusa i socijalne distance, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, posjetili su područnu školu u Kraljevoj Velikoj.

U njoj se od 1. do 4. razreda školuje ukupno 17 učenika, u dva kombinirana razreda, a u prvi razred krenulo je 5 učenika. Zbog posebnih mjera zaštite, učenici su podijeljeni u čitavoj osnovnoj školi Josipa Kozarca, u A i B smjenu, pa bi naizmjenično na nastavu dolazili jedan tjedan dopodne, a drugi popodne.

Načelnika Nikolu Horvata i ravnateljicu Mirjanu Faltis, u Kraljevoj Velikoj dočekalo je 9 učenika A smjene, koje uči učiteljica Tomislava Franić. Bez velikog ulaženja u razred, s propisne daljine i s vrata učionice, općinski načelnik pozdravio je učenike Područne škole u Kraljevoj Velikoj. Zaželio im jako dobru i zdravu školsku godinu, a učenicima 1. razreda da im škola bude veselje i zadovoljstvo kroz niz sljedećih godine njihovog školovanja.

 Potom su učenici izašli iz razreda i na školskim stepenicama primili košaru slatkiša od Nikole Horvata, općinskog načelnika, uz osobno predstavljanje svojim gostima. Nakratko su se okupili i fotografirali, a onda se ponovo vratili u razred na kušanje slatkiša.

Ravnateljica Mirjana Faltis i učiteljica Tomislava Franić pogledale su i manju učionicu u zgradi škole, koju nisu zbog epidemioloških mjera namjeravali koristiti, i dogovorile se oko razmještaja klupa u njoj. Sve u svrhu kako bi se udovoljilo primjedbama roditelja iz Kraljeve Velike i s Gradina, da im je problem djecu prevoziti u školu u popodnevnom vremenu. Zato se u matičnoj školi u Lipovljanima i u Područnoj školi u Kraljevoj Velikoj, pripremaju mogućnosti organiziranja škole za sve učenike u istoj, dopodnevnoj smjeni, uz poštivanje svih zaštitnih mjera, koje od škole zahtjeva Ministarstvo prosvjete.

Uz 5 učenika 1. razreda u Kraljevoj Velikoj, u čitavoj Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u prvi razred krenulo je još svega 28 učenika, što je ukupno 33 učenika koji su započeli svoje školovanje u školskoj godini 2020/21.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content