• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U ‘SLAVONCU’ ZAPUHALI NOVI, DRUGAČIJI, VJETROVI KOJI ŽELE UREĐEN I USPJEŠAN KLUB

Nakon punih 5 godina, redovna godišnja Skupština Športskog nogometnog kluba ‘Slavonac’, održana je opet u Društvenom domu u Lipovljanima, u nedjelju, 11. veljače, kao jedan značajan skup sportaša općine Lipovljani. Na Skupštini se okupio veliki broj članova kluba, aktivnih nogometaša, ali i djece i mladeži, koji svoje sportske potrebe ostvaruju u ŠNK ‘Slavonac’.

                Sve to je pokazatelj da u ‘Slavoncu’ pušu neki novi, drugačiji vjetrovi, koji žele otpuhati sve slabosti iz kluba i učiniti ga otvorenijim, boljim i uspješnijim. U tom smjeru je održana i ovogodišnja redovita godišnja Skupština, koja je pokazala da je ‘Slavonac’ na putu oporavka i konsolidacije kluba, te na putu dugoročnog promišljanja o radu i djelovanju ŠNK-a iz Lipovljana, bez tajnih i skrivenih odluka i dogovora. 

                Takav ispravan put i nove vjetrove primijetili su i gosti na Skupštini kluba, i od srca poželjeli što bržu konsolidaciju i povratak kluba u 1. županijsku ligu, gdje bi ŠNK ‘Slavoncu’ iz Lipovljana svakako trebalo biti mjesto.

                A nakon podužeg, teškog i problematičnog stanja u ‘Slavoncu’, 21. kolovoza prošle godine članovi kluba održali su izvanrednu Skupštinu, na kojoj je izbran novi Izvršni odbor, a za predsjednika kluba izabran je Mario Ribar, član ‘Slavonca’ i nekadašnji aktivni igrač kluba i dojučerašnji načelnik općine Lipovljani, u protekla dva mandata.

                – Stanje u klubu nije bilo dobro. Mislim na stanje oko organizacije kluba, gdje je kompletan klub spao na jednog, dva čovjeka. Mislim i na loše financijsko stanje koje je u trenutku preuzimanja kluba bilo nepoznanica u smislu naslijeđenih obveza, za koje nije bilo dovoljno financijskih sredstava, pa sve do jedne stigme koju je klub nosio u smjeru netransparentnosti u radu i poslovanju – istaknuo je na Skupštini, u svom izvješću o prošlogodišnjem radu ‘Slavonca’, Mario Ribar, predsjednik kluba.

                Ciljevi nove Uprave kluba bili su reorganiziranje kluba na operativnoj razini, financijsko stabiliziranje kluba, te vraćanje povjerenja u klub. U tome su tijekom posljednja 4 mjeseca prošle godine u većini i uspjeli, no ostvarenje svih tih ciljeva nastavlja se i tijekom ove godine. Stoga, na Skupštini, nije bilo previše riječi o prošlim rezultatima kluba, koji su osrednji, već o radu s nogometašima i planovima kluba.

                Nakon godišnjeg izvješća Uprave, i treneri su podnijeli svoja izvješća o uspješnosti ekipa ‘Slavonca’ u raznim kategorijama natjecanja, od prstića i limaća, do seniora i veteranske ekipe. U protekloj godini, uglavnom, nisu ostvareni zapaženi natjecateljski rezultati, no obzirom na stanje u klubu, to i ne čudi.

Ukupni prihodi kluba bili su nešto veći od 82.000 kuna, no rashodi su bili ukupno 100.000 kuna, pa je klub završio pozitivnim financijskim rezultatom, no ostale su nepodmirene obveze u visini od gotovo 20.000 kuna. Sve te obveze klub želi podmiriti ove godine i napokon s dobrim financijskim poslovanje krenuti u dalji rad. U tom cilju izglasane su nove odluke o članarini u klubu, a zatraženo je i veće angažiranje na traženju sponzora kluba. Financijski plan za ovu godinu predviđa ostvarenje prihoda nešto većih od 200 tisuća kuna, kako bi svi pogoni u klubu mogli normalno trenirati i uspješno se natjecati. U tom smjeru već je, u siječnju, uspješno organiziran zimski malonogometni turnir, a najavljen je i ljetni malonogometni turnir.

Rad kluba podržao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je i sam aktivni igrač kluba, naglasivši da će se dio rada kluba financirati, prema planu, iz općinskog Proračuna. Da klub ima potpunu podršku u radu pokazuje i nazočnost na ovoj Skupštini, Tomislava Lukšića, predsjednika Općinskog vijeća i Ljiljane Tomić, zamjenice načelnika općine Lipovljani.

Podršku dobrom radu ŠNK ‘Slavonac’ pružili su još Davor Ivić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije, Damir Nogić, glavni tajnik županijskog saveza, te Josip Borić, u ime Nogometnog središta Kutina. Skupština je završila zajedničkim druženjem i razgovorima o što boljem radu ‘Slavonaca’ u budućnosti. U ‘Slavoncu’ su zapuhali, jako potrebni, novi vjetrovi, a sada je samo pitanje kolika će biti njihova snaga i dužina trajanja? I hoće li ostali ići uz vjetar, ili niz vjetar ?

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content