• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U RAZVOJ TURIZMA NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI TREBA JOŠ DOSTA ULAGATI

Članovi Turističke zajednice općine Lipovljani održali su u srijedu, 28. veljače, redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su jednoglasno usvojili izvješće o radu TZ općine Lipovljani u protekloj godini, njeno financijsko poslovanje u 2017. godini, te Plan i program rada s financijskim planom za 2018. godinu.

Prije sjednice Skupštine Turističke zajednice, održana je i sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice općine Lipovljani, koje je također prihvatilo izvješća o radu Turističke zajednice u prošloj godini, i uputilo ih na usvajanje članovima Turističke zajednice.

                Skupštinu Turističke zajednice općine Lipovljani vodila je Kristina Brebrić, uz članove Snježanu Kopecki i Mihaela Marmelića, a zapisničar Skupštine bio je Kristijan Šegotić. Izvješće o radu i ostvarenim financijskim prihodima i rashodima, članovima Turističke zajednice, podnio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Turističke zajednice općine Lipovljani, kako je to i zakonski definirano. Iako je načelnik općine tek 6 mjeseci, zajedno, u dogovoru s bivšim načelnikom Mariom Ribarom, podnio je izvješće o radu i financijskom poslovanju općinske Turističke zajednice za cjelokupnu 2017. godinu.

Nadzorni odbor u čijem su radu sudjelovali Sadri Rušiti i Danijel Šegotić, podržali su pripremljeno izvješće, pa su ga članovi TZ općine Lipovljani jednoglasno usvojili.

– U protekloj godini radilo se, prije svega, na pripremi i organiziranju kulturne i turističke manifestacije ‘Lipovljanski susreti’, te na pripremi ‘Dana Josipa Kozarca’ u Lipovljanima, Antunova u Kraljevoj Velikoj, Rokova u Krivaju i Ivanja u Piljenicama. Radilo se i na promicanju i stvaranju uvjeta za razvoj turizma kroz izradu Smeđe turističke signalizacije i informatičko opremanje Turističkog  ureda – istaknuo je u izvješću Nikola Horvat, predsjednik Turističke zajednice općine Lipovljani.

Ukupni prihodi u protekloj godini ostvareni su u iznosu od 170.489 kuna, od čega je TZ Sisačko-moslavačke županije donirala 35.000 kuna za manifestacije na području općine Lipovljani, a Hrvatska turistička zajednica 4.000 za informatičko opremanje ureda.

Ukupni rashodi u 2017. godini bili su 129.735 kuna, pa će za programe u ovoj godini TZ općine Lipovljani imati nešto više od 40.000 kuna.

A u ovoj godini nastavit će se raditi na organiziraju turističkih, vjerskih i kulturnih manifestacija s ciljem što većeg privlačenja turista, te izradi projekta i njihovoj realizaciji. Tijekom ove godine planiran je nešto manji prihod u iznosu  od 137.000 kuna, no vjeruje se kako bi ukupni prihod moga biti veći. Uz nekoliko upita o iznosima utrošenog novca, te nekoliko prijedloga o postavljanju Smeđe signalizacije, završila je Skupština TZ općine Lipovljani.

Prije nje, održana je i sjednica Turističkog vijeća TZ općine Lipovljani, kojeg je vodio Nikola Horvat. On je članovima Turističkog vijeća podnio, također, izvješća o radu i financijskom poslovanju Turističke zajednice općine Lipovljani, a oni su ih prihvatili i proslijedili Skupštini na usvajanje. Turistička djelatnost na području općine Lipovljani može imati lijepu budućnost, no u razvoj turizma treba još dosta ulagati jer može donositi ogromnu korist.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content