• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U PILJENICAMA SU SAMI – VOLONTERSKIM RADOM – UREDILI LIJEP I KORISTAN URED ZA MJESNI ODBOR I UDRUGE GRAĐANA

Od utorka, 19. svibnja za Mjesni odbor Piljenica, ali i za druge udruge građana iz Piljenica, i službeno je otvoren novouređen ured, odnosno prostor za sastanke i arhivu dokumentacije. Skromno, kako su ga i uredili, ured je otvoren tek zajedničkim sastankom članova Mjesnog odbora i predstavnika udruga, i Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani.

Prostorija Mjesnog ureda Piljenice nalazi se u sklopu Društvenog doma Piljenice, a za ovu namjenu uredili su je sami, volonterskim radom, članova Mjesnog odbora i ostalih udruga, prije svega članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Udruge žena ‘Mlinarice’ i Udruge mladih. Zapuštenu prostoriju od 9 kvadratnih metara preuredili su u lijepu, funkcionalnu i korisnu prostoriju od 20 m², kao mjesto za sastanke, dogovore i mjesto arhive svojih udruga, koja se, uglavnom drži po privatnim kuća. U preuređenje su uložili, samo za materijal oko 20.000 kuna, a radovi su se protegnuli na dvije godine, no uredski prostor u Piljenicama, u okviru Društvenog doma uz Pakru, zablistao je za primjer mnogim mjesnim uredima i udrugama građana na području općine Lipovljani.

– Ovim skromnim otvorenjem uredskog prostora završavamo 4-rogodišnji mandat i rad ovog sastava Mjesnog odbora u Piljenicama, u kojima je puno novca uloženo u naše selo, prije svega u Društveni dom i Dobrovoljno vatrogasnog društvo, a pripremljeni su planovi i za rješavanje daljnjih komunalnih potreba našeg sela. Zahvaljujem se svim našim mještanima, ali i svim drugim, kao i načelniku općine Mariu Ribaru, koji su imali razumijevanja i financijski su nam pomogli rješavati naše potrebe – rekao je, otvarajući zajednički sastanka s općinskim načelnikom, Boris Tremski, predsjednik MO Piljenice.

Zahvalio je na dobrovoljnom radu na uređivanju prostora Mjesnog odbora, svim članovima odbora u proteklom razdoblju koji su i sami bili prisutni na otvorenju ureda, ali i onima koji su pomogli, a nisu bili prisutni. To su prije svega: Antonio Kurbanović, koji je kao član Odbora radio na uređenju instalacija, ali se trenutno nalazi u Njemačkoj, Mario Lenička, koji je radio keramičarske poslove, Dražen Golubić, koji je radio metalske i zavarivačke poslove, Danijel Čordaš, koji je napravio sve soboslikarske poslove i Zlatko Pavlović, koji je u svim poslovima pomagao.

Na otvorenju su, uz Borisa Tremskog, predsjednika MO Piljenice, bili prisutni još Damir Kvaternik, općinski vijećnik iz Piljenica i članovi piljeničkog odbora i udruga Dejan Brebrić, Zrinka Rožić, Mijo Črnila, Olivera Letvenčuk i Robert Rožić, a pridružio im se i Zlatko Pavlović.

Sve njih, ali i sve koji su svojim dobrovoljnim i volonterskim radom, pridonijeli uređenju ove prostorije, pohvalio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, i osobno im zahvalio na tom radu.

– Mjesni odbor Piljenice primjer je drugim mjesnim odborima naše općine kako se radi i brine za svoje naselje i sumještane, jer smo sve 4 godine bili u stalnom kontaktu i jako smo dobro surađivali – naglasio je Mario Ribar. Posebno se je zahvalio i Borisu Tremskom, dosadašnjem predsjedniku Mjesnog odbora, koji je najavio da se na skorim, lokalnim izborima za članove mjesnih odbora općine Lipovljani, neće više kandidirati zbog obiteljskih i poslovnih obveza.

S novoizabranim Mjesnim odborom u Piljenicama nastavit će se aktivnosti na uređenju komunalnih potreba ovog naselja, uz lijepu i čistu Pakru, koja privlači na dolazak i boravak u Piljenicama. Općinski načelnik Mario Ribar naglasio je kako želi završiti i vanjsko uređenje zgrade doma i ostalih prostora u centru Piljenica, te kako se nastavlja s projektom novog groblja, do kojeg će se morati, ubuduće, urediti i pješačka staza od crkve sv. Ivana Nepomuka u Piljenicama.

Pitanja te novi projekti i ideje o tome kako osigurati pristojnu egzistenciju, ali i još poboljšati programe, projekte i događanja na području općine Lipovljani i Piljenica, protezala su se kroz čitav zajednički razgovor.    (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content