• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U MJEŠOVITOM ZBORU ‘LIRA’ IZ LIPOVLJANA PJEVA TEK 18 PJEVAČA, ALI NASTUPI SU IM ODLIČNI I VRLO ZAPAŽENI

         Članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’ iz Lipovljana održali su u  četvrtak, 28. veljače redovnu godišnju i izbornu Skupštinu udruge. Bez obzira na provedene izbore, ‘Liru’ će i dalje voditi gotovo isti članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

         Skupštinu je otvorila Nevenka Zorić, predsjednica ‘Lire’, koja je pozdravila članove zbora i prisutne goste. Prezentacijom fotografija s njihovih nastupa, koje su, uglavnom, objavljene tijekom godine, na internet stranici Općine Lipovljani – lipovljani.hr, još jednom su se prisjetili svih nastupa u 2018. godini.

U prošloj godini to je bio raspon od Božićnog koncerta u zagrebačkoj katedrali, početkom siječnja prošle godine, do Božićnog koncerta, krajem prosinca, u Novskoj. Posebno se ističe gostovanje u Istri, s izletom u Pulu i nastupom u Vodnjanu, te zastupanje Matice slovačke Lipovljani, na njenim manifestacijama.

         Tijekom prošle godine ukupno su raspolagali s 14.146 kuna, od čega je 13.000 kuna iz proračuna Općine Lipovljani. Ukupni rashodi bili su im lani u iznosu od 8.491 kune, od čega je najviše utrošeno za putovanja na nastupe. Nakon potvrde Nadzornog odbora da je financijsko poslovanje vođeno ispravno, članovi ‘Lire’ usvojili su usmeno izvješće o radu i financijskom poslovanju u 2018. godini.

         Plan rada s nastupima na raznim događajima i priredbama, i plan financijskog poslovanja u kojem očekuju prihod nešto veći od 22.000 kuna, od čega 16.000 kuna od Općine Lipovljani, za 2019. predložili su Nevenka Zorić i Robert Ivanec, a članovi Skupštine ‘Lire’ su prijedlog usvojili.

         U izbornom dijelu Skupštine dana je razrješnica dosadašnjem čelništvu udruge. Kako MPZ ‘Lira’ ima 18 članova, od čega je njih 17 bilo prisutno na Skupštini, teško je naći neko nove osobe koje bi radile na vođenju udruge. Stoga su u novo čelništvo izabrani članovi koji su i do sada bili u odborima. U Upravni odbor, za predsjednicu je izabrana Nevenka Zorić, za dopredsjednika Franjo Vlahović, za tajnicu Dubravka Kačmarčik, za blagajnika Robert Ivanec i za članove: Vladimir Kačmarčik, Irena Mutić i Sonja Rodić. U Nadzorni odbor izabrani su: Ankica Mrkša za predsjednicu odbora, te Franjo Rodić i Senjka Vlahović za članove odbora.

         Na kraju Skupštine, i gosti su se uključili u njen rad, pozdravljajući uspješan rad pjevačkog zbora ‘Lira’. O zajedničkoj, vrlo uspješnoj suradnji kroz dva desetljeća, Matice slovačke iz Lipovljana i pjevačkog zbora ‘Lira’ govorio je Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani. Za ovu godinu najavio je gostovanje ‘Lire’ u Slovačkoj, ali i nastupe za Maticu slovačku po Hrvatskoj. U ime općinskog čelništva, rad zbora ‘Lira’ pohvalio je i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, koji je i zahvalio svim članovima što uspješno nastupaju na svim važnim događanjima u Lipovljanima i što vrlo kvalitetno predstavljaju Lipovljane u Hrvatskoj i inozemstvu.

         Sama predsjednica zbora, ali i prisutni gosti, pohvalili su kvalitetan i stručan rad prof. Franje Rodića, koji ustrajno i stručno radi s članovima zbora, nakon čega su i nastupi – vrlo zapaženi. Svi su mu na tome zahvalili i poželjeli da se tako nastavi i dalje.

         Malim, zajedničkim domjenkom i druženjem, na kom se razgovaralo o potrebi popunjavanja zbora s još nekoliko pjevača, završila je ovogodišnja, 21. redovna godišnja Skupština Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’ iz Lipovljana.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content