• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U LIPOVLJANSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI ULOŽIT ĆE VIŠE OD 500.000 KUNA ZA POBOLJŠANJE UVJETA RADA I OPREMANJE ŠKOLA

U lipovljanskoj Osnovnoj školi Josipa Kozarca već dva tjedna intenzivno rade na pripremi nove školske godine koja započinje u ponedjeljak, 7. rujna. Kako bi škola pružila što bolje uvjete za rad i učenje, ulažu se znatna sredstva u uređenje unutrašnjosti svih zgrada, obnavlja se namještaj i nastavnička pomagala, te oprema škola i njen okoliš.

Posebno se vodi briga da i područne škole, po mjestima van Lipovljana, koje su u mreži lipovljanske Osnovne škole, imaju što bolje uvjete za rad, slične onima u matičnoj školi. Tako se tjedan dana radilo na generalnom uređenju školskog prostora u područnoj školi u Kraljevoj Velikoj, u čemu su pomogli i zaposlenici ‘javnih radova’. Sve školske prostorije su oličene i uređene, čime je završeno obnavljanje školskog prostora. Prije završnih radova, na školi je izmijenjena stolarija, a taj dio obnove sufinancirala je Općina Lipovljani u iznosu od 32.000 kuna, iz sredstava općinskog Proračuna.

Osim prostorija škole, popravljena je, i obojena, ograda oko škole u Kraljevoj Velikoj, oko čega su se angažirali roditelji. Oni su zajedno s djecom, prema njihovim željama, popravili i postavljene sprave dječjeg igrališta u dvorištu škole, koje se koristi tijekom čitave godine.

Školske učionice i kompletan unutrašnjost prebojana je u zgradi škole u Piljenicama, a trenutno se radi na uređenju okoliša školske zgrade, kako bi sve bilo spremno za početak školske godine.

Lipovljanska osnovna škola proteže se i na novljanskom području. Kompletno je uređena unutrašnjost školske zgradu u Novoj Subockoj. Uređene su učionice u školi u Kozaricama, no tamo je obnovljen i školski namještaj, nove su nastavne ploče i učeničke klupe.

Još pred početak prošle školske godine kompletno je uređena unutrašnjost škole u Staroj Subockoj. Ove su godine novima, zamijenjeni manji prozori, što je Sisačko-moslavačka županije sufinancirala s 5.000 kuna. S početkom ove školske godine, 10. rujna trebali bi započeti i radovi na kompletnom uređenju vanjskog pročelja školske zgrade u Staroj Subockoj, projektu vrijednom nešto više od 200 tisuća kuna. Za uređenje pročelja zgrade te škole, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH izdvojit će više od 160.000 kuna, prema projektu koji je kandidirala Osnovna škola u Lipovljanima, što je 79% ukupne investicije. Ostatak će sufinancirati Proračun grada Novske.

U pripremi za početak nove školske godine, intenzivno se radi i u matičnoj školi. Okoliš školske zgrade i sportske dvorane u Lipovljanima je raskopan jer se umjesto dotrajale i nefunkcionalne, postavlja nova hidrantska mreža, oko objekta. U tijeku su radovi prvog dijela, vanjske izgradnje, a poslove obavljaju djelatnici ‘Lipkom servisa’. Cjelokupan posao vrijedan je 250.000 kuna, a financira ga Sisačko-moslavačka županija.

Unutrašnjost zgrade matične škole, učionice, ali i sve druge prostorije, uključujući i knjižnicu, boja se novim bojama, i priprema se za dolazak učenika. Obnovljen je namještaj u 5 učionica, a u neke razrede stavljena je nova školska oprema. Još se čeka dolazak novog namještaja za učenike 1. razreda, koji započinju svoje školovanje. U matičnoj školi u prvi razred kreće 27 prvačića. U kupnju i obnovu namještaja škola će uložiti oko 50 tisuća kuna, a obnavlja se i školska oprema, sportska i za redovnu nastavu, kako bi učenice lakše mogli savladavati nastavni program.

Izgradnja hidrantske mreže u vrijednosti 250.000 kuna, izgradnja fasade u Staroj Subockoj u vrijednosti većoj od 200.000 kuna, ulaganje u obnovu namještaja za matičnu školu u vrijednosti od oko 50.000 kuna, promjena stolarije u Kraljevoj Velikoj, te ostalim vrijednim ulaganja u opremanje škola, pokazuje da će se za bolji standard učenika Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima uložiti daleko više od pola milijuna kuna. Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca i ostali zaposlenici škole trude se pružiti maksimalno dobre uvjete za učenje i boravak osnovnoškolaca u školi.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content