• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U LIPOVLJANIMA ODRŽAN KOORDINACIJSKI SASTANAK NA TEMU BUDUĆE CESTE LIPIK-LIPOVLJANI

U četvrtak, 02. svibnja 2019. godine u Lipovljanima je održan sastanak na kojemu su sudjelovali gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana sa suradnicima, načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat sa suradnicima i predstavnici INA-e d.d. Industrije nafte, a vezano uz tematiku buduće izgradnje državne spojne ceste Lipovljani-Lipik, za koju je izrađeno idejno rješenje. Podsjećamo, radi se o brzoj spojnoj cesti koja bi povezivala gradove Lipik i Pakrac, ali i Daruvar sa bržim pristupom prema autocesti A3 u smjeru Zagreba, spajajući se kroz lipovljanske poduzetničke zone na čvor Lipovljani.

Na ovu temu održao se već niz sastanaka, uz inicijativu Gradova Lipika i Pakraca te Općine Lipovljani, a posljednji službeni sastanak je održan u Novskoj 12. siječnja 2018. godine, kada su svi sudionici; Gradovi Pakrac, Lipik i Novska, Sisačko-Moslavačka županija, Požeška županija i Općina Lipovljani dali podršku planu izgradnje ceste te usuglasili da se ide u žurne izmjene prostorno planske dokumentacije za potrebe projektiranja.

Ovaj puta sastanak je iniciran od strane Općine Lipovljani i Grada Lipika a vezano za činjenicu da trasa ceste prolazi u blizini naftno-rudarskih objekata i kroz eksploatacijska polja ugljikovodika ”Lipovljani” i ”Kozarice” kojima gospodari INA d.d..  Cilj sastanka je bio detektirati problematiku koja bi se mogla pojaviti prilikom početka izrade idejnog i glavnog projekta, s obzirom na objekte u vlasništvu INA-e d.d..

Predstavnik INA-e d.d. Željko Tremac, direktor Službe za odnose za državnom i lokalnom upravom zajedno sa suradnicima Dinkom Vidakovićem, direktorom Proizvodne regije središnja Hrvatska i Anom Kralj-Vrsalović, stručnom suradnicom u proizvodnji nafte i plina, istaknuli su punu podršku projektu ceste koja je između ostalih i od interesa tvrtki INA d.d.  Također, prisutnima su pojasnili moguće konkretne probleme koji bi se mogli pojaviti na trasi ceste s obzirom na Inine objekte. Uz obavezne posebne uvjete građenja koji će se ispoštivati,  predloženo je održavanje dodatnih zajedničkih sastanka i razmjene informacija uoči i u toku samog projektiranja, kako bi se svi eventualni problemi na vrijeme otklonili.

Predstavanici Grada Lipika te Općine Lipovljani kao domaćina sastanka istaknuli su izvrsnu suradnju ove dvije jedinice lokalne samouprave, kako od početka same ideje gradnje ceste, tako i u drugim segmentima suradnje. Isto tako, predstavnici INA-e d.d. istaknuli su tradicionalno izvrstan odnos sa Općinom Lipovljani i lokalnom zajednicom, samom činjenicom prisustva na ovom prostoru već više desetljeća. Istaknuli su kako INA d.d. želi pružiti maksimalnu potporu projektu kroz zajedničke koordinacije i buduću suradnju sa investitorom i projektantima, kako bi došli do optimalnog rješenja u interesu svih sudionika, u što kraćem periodu.

Zajednički stav svih sudionika sastanka je da je navedeni projekt i izgradnja spojne ceste Lipik-Lipovljani strateški interes od gospodarskog i demografskog značaja za ovaj kraj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content