• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U LIPOVLJANIMA ODRŽAN BOŽIĆNI KONCERT DOMAĆIH UDRUGA U KULTURI

         Božićni koncert: ‘Svim na zemlji mir, veselje…’, kojeg su izvele sve udruge u kulturi općine Lipovljani, održan je u nedjelju, 16. prosinca u lipovljanskom Društvenom domu. Organizator ovogodišnjeg koncerta bili su članovi KUD-a ‘Lipa’, na čelu s Maricom Tisaj, predsjednicom društva, a u programu je sudjelovalo 6 udruga. Kroz program koncerta vodila je Klara Ćosić, članica ‘Lipe’.

https://www.facebook.com/Lipovljani/videos/2266181596992694/

         Kao domaćini, Božićni koncert najavili su, pjevači folklorne skupine KUD-a ‘Lipa’, božićnom pjesmom hrvatskog Zagorja: ‘Da bi nam svi zdravi bili..’

         Sve posjetitelje i izvođače Božićnog koncerta pozdravio je, na početku, osobno i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zaželjevši novu nadu i radost za božićne i novogodišnje blagdane svim stanovnicima općine Lipovljani. Podsjetio je da na području općine Lipovljani ima dosta staračkih i samačkih domaćinstva, pa se nada da će u svjetlu obilaska i pomoći takvim domaćinstvima proteći ovogodišnji božićni blagdani. Svim izvođačima zahvalio je za stalni rad u udrugama i njihovom trudu na nastupima.

         ‘Sunašce tone, zvjezdice zvone… zapjevali su, potom, članovi mlađe folklorne skupine KUD-a ‘Lipa’ praćeni tamburašima. Nakon njih zapjevao je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’. S radošću koja dolazi iz srca otpjevali su ‘Nebesa odozgor rosite’, ‘Zdravo Marijo’ i ‘Preveliku radost navišćujem vama’.

         Kako zvuči pjesma: ‘Preveliku radost navišćujem vama’, u izvedbi ‘Lire’ -poslušajte ovdje:

https://www.facebook.com/Lipovljani/videos/352946568617865/

         Češka beseda općine Lipovljani tradicionalno sudjeluje na zajedničkim koncertima. Na ovogodišnjem koncertu članice pjevačke skupine ‘Lepeza’, praćene glazbenom skupinom Besede, otpjevale su pjesme: ‘Purpura’, ‘Osvata dobo vanočni’ i ‘Glorija’.

         Kako zvuči pjesma: ‘Osvata dobo vanočni, u izvedbi ‘Lepeze’ – poslušajte ovdje:

https://www.facebook.com/Lipovljani/videos/301800007192929/

         Članice KUD-a ‘Lipa’, nakon uvodne pjesme, kao odlični domaćini koncerta, otpjevale su još dvije svečarske pjesme: ‘Božić ide’ i ‘Preveliku radost navješćujem ..’

Pjevački zbor Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’ tradicionalno, također, sudjeluje na Božićnom koncert, a ove godine otpjevali su: ‘Hrestos rodev sja’, Vo Veflijemi’ i ‘Oj pideme pane brate’.

         Kako zvuči pjesma: Vo veflijemi, u izvedbi zbora KPD-a ‘Karpati’, – poslušajte ovdje:

https://www.facebook.com/Lipovljani/videos/199235537687703/

         Božićne pjesme: ‘Kirie eleison ..’, Djetešce nam se rodilo’, i ‘Radujte se narodi’, na ovogodišnjem Božićnom koncertu otpjevao je zbor Udruge umirovljenika općine Lipovljani.

Kako zvuči pjesma ‘Djetešce nam se rodilo’ u izvedbi zbora umirovljenika – poslušajte ovdje:

https://www.facebook.com/Lipovljani/videos/767431143609666/

Matica slovačka Lipovljani sudjeluje niz godina na Adventskim i Božićnim koncertima, s pjevnim svečarskim pjesmama, a izvodi ih zbor ‘Lira’. Ove godine otpjevali su: ‘Ten, koho more, zem nebe’, ‘Pod me šeci do Betlema’ i ‘Plesajte všetci’.

Kako zvuči pjesma: Pod me šeci do Betlema’ u izvedbi zbora ‘Lira’ – poslušajte ovdje:

https://www.facebook.com/Lipovljani/videos/1969230673126004/

Sve izvedene pjesme na Božićnom koncertu u Lipovljanima donijele su dah svečanog raspoloženja, radost iščekivanja radosne vijesti, veselje i zajedništvo. Potvrdu toga učvrstili su i tamburaši ‘Lipe’, zajedno s ostalim pjevačima KUD-a, koji su na kraju koncerta otpjevali ‘Bijeli Božić’ i ‘Rodio se kralj’, a publika ih nagradila velikim pljeskom, kao i cjelokupni koncert, uz božićne blagdane. U duhu zajedništva svi izvođači nastavili su zajedničko druženje nakon ovogodišnjeg Božićnog koncerta.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”97″ display=”basic_thumbnail”]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content