• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U JUBILARNOJ, 140. GODINI RADA CRVENOG KRIŽA, NA SVEČANOJ SJEDNICI NAGRAĐENI DARIVATELJI KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Novska održalo je svečanu sjednicu. U Vatrogasnom domu u Novskoj, gdje se održavaju i akcije dobrovoljnog darivanja krvi, u četvrtak, 8. studenog, na sjednici su bili uzvanici, dugogodišnji darivatelji krvi i volonteri Crvenog križa. Na svečanoj sjednici bio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

                Ovogodišnja svečana sjednica održana je uz obilježavanje tri važna jubileja za Crveni križ Hrvatske i  Gradsko društvo Crvenog križa Novska. Prije svega, to je 140 godina djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj, 65 godina od početka organiziranog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 25 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva. Osim toga, obilježeno je i 15 godina rada logopeda pri Gradskom društvu CK Novska, program koji zajednički financiraju sve tri lokalne jedinice: Novska, Jasenovac i Lipovljani, na kojima i djeluje Crveni križ Novska.

                O radu Gradskog društva CK Novska, od ratnih vremena pa do ove godine, u kojoj je prikupljeno 918 doza krvi, govorio je Zoran Prpić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa. Na svim aktivnostima, vrijednim jubilejima, čestitao im je, među ostalima, i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Posebno im je zahvalio za sudjelovanje i rad na humanitarnim potrebama za vrijeme poplava na području općine Lipovljani i naselja Kraljeva Velika, za angažiranje i dopremu isušivača vlage, te redovno održavanje akcija prikupljanja krvi.

                Svečana sjednica završila je dodjelom priznanja i nagrada. Zahvalnicom za suradnju povodom jubilarne godine nagrađeni su, među ostalima, Općina Lipovljani i Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipovljani, a priznanjima i nagradama darovani su dobrovoljni darivatelji krvi, s područja grada Novska, te općina Jasenovac i Lipovljani, koji su u 2018. godini ostvarili jubilarno darivanje.

                Za 5 puta darivanu krv zahvalnicu su dobili: Snježana Radić, Barbara Sertić, Ivanka Vrpoljac, Ines Lončar i Mara Stipić-Bagarić.

                10 puta krv su dali: Zorica Antolković, Dragana Dragić, Marijana Bilandžija, Mihael Pranić, Dino Sudra, Ante Blažević, Boris Fijačko, Josip Grgić, Josip Kaurin, Krešimir Kos, Josip Matoš, Marijan Veble, Dominik Kovačević, Matija Ciprijanović, Marko Pavlović, Ivan Martić i Domagoj Crnković. 

                Za 20 puta darovanu krv priznanje su dobili: Matija Šimunović, Bone Tutić. Tomislav Fabijanić, Zvonko Čavlović, Marijan Kozić, Ivan Jakopčić, Rajko Dedić, Ivan Badanjak i Antun Dobranić, a za 25 puta: Katarina Hazer, Larisa Hornjak-Ribar i Vesna Tomaz.

30 puta krv su darivali: Josip Grgić, Goran Keđemet, Stjepan Mujanić, Željko Poklečki, Zdravko Žunić, Danijel Konstankijević, Mijo Baković, Tomo Vukelić, Ilija Vulić, Ivan Matajić, Predrag Paljušić, Željko Soldo i Željko Kovačević.

                Za 40 puta darovanu krv priznanje su primili: Marko Idžaković, Marijan Šejatović, Oliver Bogatić, Ivica Drnić, Roberto Mihaljević, Mijo Podkolabović i Mijo Kujundžić.

                50 puta krv su darovali: Ivan Antal, Ivan Krišto, Vedran Lazić, Stjepan Radinović, Vlado Jakovljević i Stanko Skoko.

                Za 75 puta darovanu krv nagrađeni su: Blaž Brebrić, Nikola Damjanković, Milutin Komljen, Vlado Klasan, Ivan Čevizović i Dubravko Badalić.

                Čak 100 puta krv su darovali: Milan Dodigović i Nikola Marenić, a apsolutni rekorder pri Gradskom društvu Crvenog križa, sa 175 davanja krvi, trenutno je Željko Josipović iz Novske, koji je također nagrađen.

                Velika zahvala upućena je i svim volonterima, više volonterkama, Crvenog križa, bez koji rad i uspješnost akcija ne bih bio ovako značajan.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content