• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

TURISTIČKA ZAJEDNICA PODRŽAVA I FINANCIJSKI PODUPIRE SVE TRADICIJSKE I TURISTIČKE MANIFESTACIJE NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

                Za Turističku zajednicu općine Lipovljani 2016. godina bila je još jedna uspješna godina, u kojoj su s obzirom na volonterski pristup vođenja ove institucije, odlično financijski poslovali i u kojoj je napravljen još jedan korak u razvoju turizma na području općine Lipovljani. Članovi Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice općine Lipovljani prihvatili su sva izvješća i plan rada za 2017. godinu, na redovnoj godišnjoj Skupštini održanoj u ponedjeljak, 20. veljače.

                Prije održavanja godišnje Skupštine, sastao se Nadzorni odbor, koji je izvršio nadzor financijskog poslovanja za prošlu godinu, te Turističko vijeće TZ općine Lipovljani, kojemu je izvješće o prošlogodišnjem radu podnio Mario Ribar, predsjednik Turističke zajednice općine Lipovljani.

                – Turistička zajednica općine Lipovljani u prošloj godini uključila se u organizaciju najznačajnije naše manifestacije – ‘Lipovljanski susreti 2016.’ čiji je nositelj općina Lipovljani. Isto tako TZ općine Lipovljani financijski je osigurala i potpomogla organizaciju ostalih tradicijskih manifestacija naše općine: Antunovo u Kraljevoj Velikoj, Rokovo u Krivaju, Ivanju u Piljenicama i Josipovo u Lipovljanima – naglasio je Mario Ribar, među ostalim, u svom izvješću o radu Turističke zajednice općine Lipovljani u prošloj godini. U njemu je naglasio da je tijekom prošle godine pokrenuta i jedna nova, jednodnevna turistička ponuda, ‘Advent u Lipovljanima’, koja je, također, financijski potpomognuta, a koja je ostvarila odličnu posjetu i dobru organizaciju u suradnji s našim udrugama i osnovnom školom.  

                U prošloj godini Turistička zajednica je i odlično poslovala. Tijekom godine je ostvarila prihod u iznosu od 103 tisuće kuna, a toliko su joj i rashodi, pa u ovu godinu prenosi višak prihoda od 91.000 kuna, koji je proteklih godina stvoren kao rezerva za investicije u turizam općine Lipovljani.

                Od ukupnog prihoda u iznosu od 194.645 kuna, u koji  je uračunat i višak prihoda iz 2015. godine u iznosu od 91.800 kuna, najviše je prihoda u prošloj godini ostvareno od donacija za organiziranje manifestacija na području općine Lipovljani i izgradnju smeđe signalizacije, ukupno 58.000 kuna, a temeljem pisanih i apliciranih projekata prema TZ SMŽ, te Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ), što iznosi preko 50% prošlogodišnjeg ostvarenog prihoda TZOL. Članarina Turističkoj zajednici od 34 poslovna subjekta na području općine Lipovljani ostvarena je u iznosu od 42.737 kuna. Ukupni rashodi su iznosili 103.441 kunu, a najviše novca se potrošilo na turističke znakove smeđe signalizacije, ukupno 25.000 kuna, koji su pripremljeni za postavljanje, a koji će se postaviti u ožujku ove godine, promidžbene aktivnosti za manifestacije, ukupno više od 15.000 kuna, kupnju i postavljanje svjetleće oglasne ploče u parku (City light), ukupno 15.000 kuna, suvenire za Lipovljanske susrete, ukupno 11.000 kuna i niz drugih troškova s manjim iznosima.

Članovi Turističkog vijeća Turističke zajednice prihvatili su jednoglasno podnijeta izvješća, te Program rada i
financijski plan za 2017. godinu, i uputili su ih na usvajanje članovima Skupštine Turističke zajednice.

                Odmah nakon sjednice Turističkog vijeća TZ općine Lipovljani, u ponedjeljak, 20. veljače u općinskoj vijećnici održana je i Skupština Turističke zajednice. Skupštinu je, u ime svih članova, vodila Kristina Brebrić, uz Snježanu Kopecki i Mihaela Marmelića. Zapisničar Skupštine bio je Kristijan Šegotić, a ovjeroviteljice zapisnika Nada Jokopčić i Božica Špoljarić.

                Izvješća o radu i financijskom poslovanju, usvojili su i svi članovi Skupštine Turističke zajednice općine Lipovljani. Od 13 članova na sjednici je bilo nazočno 10 članova. Usvojen je i plan rada za 2017. godine, te financijski plan. On je još povećan u odnosu na prošlu godinu, pa je planirano 208.000 prihoda u ovoj godini.

                Na kraju Skupštine, svim članovima Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice općine Lipovljani, na jako dobroj suradnji zahvalio se Mario Ribar, predsjednik Turističke zajednice, ujedno i načelnik općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content