• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SLAB ODAZIV BIRAČA NA GLASOVANJU ZA BUDUĆEG ŽUPANA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Stanovnici Sisačko-moslavačke županije, u nedjelju, 12. listopada glasovali su na izborima za novog župana. Glasovanje je održano i na području općine Lipovljani, na već uhodanih 6 biračkih mjesta. Prvi, privremeni KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERArezultati glasovanja, pokazuju da će se za 14 dana ponovo ići na izbore, a nakon prvog kruga glasovanja, na području općine Lipovljani, najviše glasova dobio je Davorko Vidović, kandidat koalicije na čelu s SDP-om, dok je na području županije najviše glasova dobio Ivo Žinić, kandidat koalicije na čelu s HDZ-om.

Za ove, izvanredne izbore za župana Sisačko-moslavačke županije, nakon što je krajem kolovoza u istražnom zatvoru u Remetincu, dosadašnja županica Marina Lovrić Merzel, podnijela ostavku na to mjesto, na području općine Lipovljani pravo glasa imalo je 2.865 glasača. Glasovalo je samo njih 556, što je 19,4% biračkog tijela, ili tek svaki 5 birač s područja općine Lipovljani. Od toga je još i 14 glasačkih listića bilo nevažeće, što je 2,5% od izašlih birača.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Od ukupno 542 glasača, najviše glasova na području općine Lipovljani dobio je kandidat koalicije SDP, HNS, HSU i SDA, Davorko Vidović, ukupno 278 glasova, ili 51,3% izašlih birača. Iza njega slijedi, kandidat koalicije HDZ, HSS i BUZ, Ivo Žinić, koji je dobio 206 glasova, što je 38% od izašlih birača. Ostala 4 kandidata dobila su simboličan broj glasova. Nezavisni kandidat Ivica Dadović dobio je 23 glasa, ili 4,2% od ukupno izašlih birača, Pejo Trgovčević, kandidat koalicije HSP, A-HSS, HDRS, UDU i DSU, dobio je ukupno 20 glasova, ili 3,7% birača, Mladen Novak, kandidat Hrvatskih laburista – stranke rada dobio je 8 glasova, ili 1,5% i Veljko Novak, kandidat HSP AS, tek 7 glasova, ili 1,3%od ukupno izašlih birača.

U drugom krugu birači će se izjašnjavati između kandidata Ive Žinića, koalicija HDZ-HSS-BUZ i kandidata Davorka Vidovića, koalicija SDP-HNS-HSU-SDA.

 

Rezultati glasovanja po biračkim mjestima općine Lipovljani

 

Na biračkom mjestu 1 u Lipovljanima, pravo glasa imao je 751 glasač, a glasovalo je 154 birača, ili 20,5%. Bila su 3 nevažeća glasačka listića, a 151 glas birači su dali petorici kandidata. Ukupno 74 glasa dobio je Davorko Vidović, 62 glasa Ivo Žinić, 8 glasova Ivica Dadović, 5 glasova Pejo Trgovčević i 2 glasa Veljko Novak, a Mladen Novak nije dobio ni glas, na biračkom mjestu 1 u Lipovljanima.

Na biračkom mjestu 2 u Lipovljanima, pravo glasa imalo je 614 glasača, a glasovalo je 137 birača,ili 22,3%. Bila su 3 nevažeća glasačka listića, a 134 glasa dana su tek četvorici kandidata. Ukupno 89 glasova dobio je Davorko Vidović, 38 glasova Ivo Žinić, 4 glasa Pejo Trgovčević i 3 glasa Mladen Novak. Veljko Novak i Ivica Dadović nisu dobili ni glasa, na biračkom mjestu 2 u Lipovljanima.

Na biračkom mjestu 3 u Lipovljanima, pravo glasa imalo je 547 glasača, a glasovalo je 89 birača, ili tek 16,3%. Bila su 4 nevažeća glasačka listića, a 85 glasova dano je svoj šestorici kandidata. Ukupno 46 glasova dobio je Davorko Vidović, 27 glasova Ivo Žinić, 7 glasova Pejo Trgovčević, 3 glasa Ivica Dadović, a po 1 glas Mladen i Veljko Novak, na biračkom mjestu 3 u Lipovljanima.

Na biračkom mjestu 4 u Krivaju, pravo glasa imalo je 258 glasača, a glasovalo je 55 birača, ili 21,3%. Nije bilo nevažećih glasova, a 55 glasova dano je petorici kandidata. Ukupno 26 glasova dobio je Davorko Vidović, 23 glasa Ivo Žinić, a po samo 2 glasa Ivica Dadović, Veljko Novak i Mladen Novak. Pejo Trgovčević nije dobio ni glasa, na biračkom mjestu 4 u Krivaju.

Na biračkom mjestu 5 u Kraljevoj Velikoj, pravo glasa imalo je 390 glasača, a glasovao je 71 birač, ili 18,2%. Bio je 1 nevažeći glasački listić, a 70 glasova dali su petorici kandidata. Ukupno 32 glasa dobio je Davorko Vidović, 30 glasova Ivo Žinić, 5 glasova Ivica Dadović, 2 glasa Pejo Trgovčević i 1 glas Mladen Novak, a Veljko Novak nije dobio ni glas, na biračkom mjestu 5 u KraljevojVelikoj.

Na biračkom mjestu 6 u Piljenicama, pravo glasa imao je 305 glasača, a glasovalo je tek 50 birača, ili 16,4%. Bila su 3 nevažeća glasačka listića, a 47 glasova dali su svoj šestorici kandidata. Ukupno 26 glasova dobio je Ivo Žinić, 11 glasova Davorko Vidović, 5 glasova Ivica Dadović, po 2 glasa Pejo Trgovčević i Veljko Novak, a Mladen Novak dobio je 1 glas, na biračkom mjestu 6 u Piljenicama.

 

Izbor za novog župana Sisačko-moslavačke županije pripremalo je Županijsko izborno povjerenstvo, a na području općine Lipovljani, Općinskog izborno povjerenstvo, te birački odbori. Svako biračko mjesto imalo je 10 članova biračkog odbora, a Općinsko izborno povjerenstvo 12 članova. Osim malog odaziva stanovnika na izbore, sve ostalo je proteklo bez ikakvih problema, a prvi rezultati glasovanja na području općine Lipovljani znali su se već oko 20 sati, u nedjelju, 12. listopada, zahvaljujući dobrom i brzom radu članova biračkih odbora, ali i članova Općinskog izbornog povjerenstva. Nakon prebrojavanja glasova na terenu, obrada biračkih rezultata izvršena je u uredima Općine Lipovljani.     (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 03-zupan 001 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content