• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SJEĆANJE NA BRANITELJE I ORGANIZIRANJE OBRANE U NOVSKOJ U LJETO 1991. GODINE

Tomislav Lukšć, zamjenik načelnik općine Lipovljani i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani, položili su vijenac i upalili svijeće, u nedjelju, 28. lipnja, na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima podignutom u parku u centru Novske. Osim sjećanja na poginule hrvatske branitelje, izaslanstvo općine Lipovljani bilo je nazočno i na ostalom programu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Novske, svetoj misi u crkvi sv. Luke Evanđelista i svečanoj akademiji u čast 24. obljetnice prvog postrojavanja pripadnika ZNG-a u Novskoj.

Desetak različitih izaslanstva, među kojima je bila i Daniela Merle Pereković, izaslanica Ministarstva branitelja RH, položilo je vijenac i upalilo svijeće na spomenik poginulim braniteljima u Novskoj. Osim svijeća i vijenaca, poginulih se prisjetio i Milan Vidaković, novljanski župnik župe sv. Luke, kratko naglasivši povijesnu važnost događaja, uz predvođenje zajedničke molitve.

Svi gosti i uzvanici na obilježavanju Dana branitelja u Novskoj, nakon polaganja vijenaca uputili su se na svetu misu, a potom i na svečanost prisjećanja prvog postrojavanja pripadnika nenaoružanog odreda, organiziranja prvih vojnih postrojbi i obrane tijekom ljeta i jeseni 1991. godine. Pročitana su i imena svih poginulih s područja negdašnje općine Novska, među kojima su i poginuli branitelji s lipovljanskog područja.                  (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content