• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Samo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan općine Lipovljani

Uz 19. ožujka i blagdan sv. Josipa, koji se tog datuma slavi, u posljednjih 25 godina obilježavao se i Dan općine Lipovljani. Tako je svečano trebalo biti i ove godine, zbog pandemije koronavirusa, koja se širi i po Hrvatskoj, svi planirani i pripremljeni programi za obilježavanje Dana općine Lipovljani otkazani su još prije 10-tak dana.

Ipak, ne kršeći nikakve odredbe nacionalnog Stožera civilne zaštite, pridržavajući se njegovih uputa, a duboko poštujući žrtvu i djelo koje su ostavili iza sebe, Dan općine Lipovljani obilježen je ipak polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Lipovljanima.

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i najbliži mu suradnici, njegova zamjenica Ljiljana Tomić, predsjednik Općinskog vijeća Lipovljana Tomislav Lukšić, te predsjednik i član Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, ogranak Lipovljani, Željko Pogačić i Ivo Ardan, položili su vijence i upalili svijeće kod Velikog križa na lipovljanskom groblju, u četvrtak, 19. ožujka, u popodnevnim satima.

Nakon polaganja cvijeća i osobne molitve, općinski čelnici položili su cvijeće i upalili svijeće na grobovima svojih prethodnika Marijana Jurana i Anke Doležal, koji su obavljali dužnost predsjednika Općinskog vijeća i Miroslava Horvata, koji je obavljao dužnost potpredsjednika Općinskog vijeća općine Lipovljani.

Odana počast poginulim i umrlim braniteljima i svim stanovnicima općine i župe Lipovljani, uz Dan općine Lipovljani, tek je djelić tradicionalnog načina obilježavanja ove svečanosti, koju je ove godine, u punoj zamisli spriječilo teško i još nedoživljeno vrijeme virusne pandemije u Hrvatskoj i svijetu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content