• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Samačka domaćinstva pozdravljaju program pomoći iz projekta ”Zaželi i ostvari 2”

O početka rujna ponovno se provodi projekt pomoći staračkim i samačkim domaćinstvima na području općine Lipovljani. U programu pomoći tijekom slijedećih godinu dana 15 zaposlenica brinut će o 90 staračkih domaćinstava, a nakon mjesec dana, neke od korisnica, obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         U petak, 1. listopada obiđena su četiri staračka domaćinstva, kojima je načelnik Nikola Horvat, simbolično, uručio paket higijenskih potrepština, koji će svakog mjeseca, uz brigu i pomoć u kući, korisnici dobiti u okviru provođenja ovog projekta ”Zaželi i ostvari 2”. Ujedno, bio je to i susret s zaposlenicama, pružateljima pomoći na terenu, koje su sljedeću godinu dana zaposlene pri Općini Lipovljani, iz grupe teže zapošljivih osoba.

         Prvo je obiđeno samačko domaćinstvo Barice Mesić u Krivaju, kojoj dva puta tjedno pomoć pruža zaposlenica Marina Sopić. Zbog poštivanja epidemioloških mjera, posjet samačkim obiteljima, održao se, u većini, na otvorenom ili u predvorju kuće, uz poštivanje epidemioloških mjera. S korisnicima se kratko porazgovaralo, uručen im je paket higijenskih potrepština, a o načinu rada i pomoći razgovaralo se i s davateljicama usluga.

         Nakon obilaska samačkog domaćinstva u Krivaju, obiđena su još tri domaćinstva u Lipovljanima. Načelnik općine Nikola Horvat uručio je pakete higijenskih potrepština, i ostalim korisnicima pomoći u kući. Oni će takve pakete primati, tijekom slijedećih godinu dana trajanja ovog projekta, jednom mjesečno, što će davateljicama usluga olakšati održavanje čistoće i urednosti samačkih domova.

         O potrebi i provođenju samog projekta, razgovaralo se tijekom posjeta kod korisnica: Nevenke Vasko, kojoj u kući pomaže Karolina Sačarić-Živaljević, te Marije Vagner  i Ivana i Slavice Dimitrć, kojima pomažu Vesna Stublija i Nevenka Paul. Svi korisnici pomoći zadovoljni su obilaskom i radom uposlenih pružateljica pomoći, a svi se i nadaju da će se projekt produžiti iduće godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content