• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

RASPJEVANA I RAZIGRANA BOŽIĆNA BAJKA UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE

Raspjevano i razigrano, veselo i živo, onako kako to samo sretna djeca mogu, učenici Osnovne škole iz Lipovljana, i ove su godine ispričala jednu novu božićnu priču, jednu živu Božićnu bajku, u predvečerje najradosnijeg blagdana u godini, na završetku prvog obrazovnog razdoblja ove školske godine. Za svoje roditelje, za članove svoje obitelji, za poznanike i školske prijatelje zapjevali su i zaplesali u četvrtak, 22. prosinca, najavljujući dolazak Božića.

                Puno je gledalište školske sportske dvorane u Lipovljanima, a među njima i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika Općine Lipovljani, vidjelo ovogodišnju Božićnu bajku koju su izveli, uglavnom, učenici nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca. Okupljeni oko okićenog bora, svjetleće božićne jelke, pokazali su nam svoje zajedništvo, na početku programa, a onda nas proveli pjesmom i plesom kroz svoje osjećaje, pokazujući nam radost, ljubav, tradiciju …

                Svi plesači i pjevači ovogodišnje Božićne bajke, programa Osnovne škole u čast dolaska Božića, lijepo su izvodili program, trudeći se dočarati svečanost svete noći i dolaska Božića. Pljeskalo se izvedenim pjesmama i plesovima, nastupu najmanjih ‘Iskrica’, i plesu velikih pahulja, a posebno su oduševili plesači tradicijskog ukrajinskog plesa, među kojima ima i nekoliko petogodišnjaka.

 Učitelji nižih razreda pripremili su s djecom još jednu lijepu i radosnu predstavu, kojom su najavili vesele blagdanske dane i poštovanje malom Bogu.

                Božićnom bajkom, osim najave Božića, najavljen je i završetak prvog djela obrazovnog razdoblja u školskoj godini 2016./17. Drugi dio počinje u ponedjeljak, 16. siječnja 2017., do kada traju školski praznici. Nakon programa kojeg su izveli učenici, uz pratnju svojih učitelja i nastavnika, za sve djelatnike Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana priređen je božićni domjenak. Na njemu je, za još jednu uspješnu godinu lipovljanske Osnovne škole, svima zahvalila Mirjana Faltis, ravnateljica škole.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content