• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

RASPJEVAN I RASPLESAN KONCERT UDRUGA OPĆINE LIPOVLJANI, UZ BLAGDAN JOSIPOVA

U čast Dana općine Lipovljani, sve udruge u kulturi općine Lipovljani, tradicionalno priređuju koncert za sve sumještane, uz blagdan sv. Josipa. Ovogodišnji dvosatni koncert održan je u nedjelju, 18. ožujka. Otvorio ga je Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, a koncert je vodila Martina Jurić, zamjenica predsjednice KUD-a ‘Lipa’.

                Sa svojim novim ili najboljim pjesmama, plesovima i uvježbanim koreografijama osim udruga u kulturi nastupili su na koncertu i učenici lipovljanske Osnovne škole. Dvorana Društvenog doma bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a na pozornici se izmijenilo preko 300 izvođača, od učenika prvih razreda osnovne škole do umirovljenika.

                Koncert je, nakon upućene zahvale Tomislava Lukšića, svim izvođačima i udrugama za njihov vrijedan rad i uspješno predstavljanje Lipovljana tijekom godine, započeo Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, dvjema sakralnim pjesmama posvećenim sv. Josipu i korizmi.

                Pred put na državno natjecanje u LiDraNu, svojom predstavom ‘Pauk umjetnik’, prisutnim gledateljima predstavila se dramska skupina područne škole iz Piljenica, koju vrlo uspješno vodi učiteljica Tatjana Dlouhi.

                Modernim, akrobatskim plesom i figurama, predstavile su se i najmlađe članice plesno akrobatskog kluba ‘Iskrice’.

                S dječjim igrama i pjesmama na slovačkom, potom se je predstavila dječja folklorna skupina KUD-a ‘Lipa’.

                Dječja folklorna skupina KPD ‘Karpati’ predstavila se atraktivnim plesom Kozačok. Skupina broji sve više članova, a često uvježbavanje i nastupi donose sigurne i uvježbane nastupe.

                Ljepotu češke pjesme, na svečanom koncertu, predstavile su članice pjevačke skupine ‘Lepeza’, Češke besede općine Lipovljani.  

                Pjesmama o Slavoniji i o mladosti, na koncertu su se predstavile članice i članovi pjevačkog zbora ‘Perunike’, Udruge umirovljenika općine Lipovljani.

                Drugi dio koncerta, opet su najavili pjevači pjevačkog zbora ‘Lira’, a duhovne pjesme zapjevali su na slovačkom jeziku.

                Dio hrvatskog folklora, pjesme i plesove Slavonije, predstavile su plesačice i plesači KUD-a ‘Lipa’, praćeni svojim tamburašima.

A nakon plesa, tamburaška skupina ‘Lipe’ predstavila se sa dvije moderne pjesme, uz podršku gledatelja u dvorani.

                Na koncertu u čast Dana općine Lipovljani zapjevale su članice i članovi pjevačkog zbora Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’. Ovog puta s po jednom pjesmom na hrvatskom i ukrajinskom jeziku.

                Nakon više pjesme nego plesa, na kraju svečanog koncerta u Lipovljanima, članovi plesne skupine Češke besede općine Lipovljani zaplesali su splet južno čeških plesova koje uvježbavaju već neko vrijeme. Rasplesano i raspjevano, završio je ovogodišnji koncert svih udruga općine Lipovljani, uz Dan općine, škole i župe Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content