• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

RADOVI NA UREĐENJU OSTATKA CESTE U STARČEVIĆEVOJ ULICI UŠLI SU U ZAVRŠNI DIO

Krajem ožujka nastavljeni su radovi na uređenju županijske ceste koja vodi u centar Lipovljana, kroz ulicu Ante Starčevića. Postavljanjem prvih rubnjaka, uz buduću trasu kolnika, radovi na uređenju ostatka Starčevićeve ulice, u dužini od oko 230 metara, u četvrtak, 28. svibnja ušli su u završni dio.

                Dok će se odvijati radovi na postavljanju rubnjaka, djelatnici ‘Kapitela’ iz Ivanić Grada, koji rade uređenje ove ulice, još moraju navesti kamen u iskopanu trasu ceste na spoju s Trgom sv. Josipa, kod Vatrogasnog doma. Do kraja svibnja će raskopati i raskrižje Starčevićeve i ulice Josipa Kozarca,  koje sada služi kao obilaznica radova, kako bi obnovili i taj dio županijske ceste, iskopali trasu i navezli novi kamen, i tako se spojili s jesenas završenim radovima.

Uz radove na oko 230 metara ceste, radnici ‘Kapitela’ završili su ovog proljeća i građevinske radove na trasi pješačke staze, koja se proteže kraj kolnika županijske ceste, u dužini od oko 600 metara, koliko je dug već obnovljen i asfaltiran potez županijske ceste u ulici Ante Starčevića, od Zagrebačke ulice do ulice Josipa Kozarca. Postavljeni su rubnjaci, prilagođeni su ulazi za stanovnike i pripremljena je trasa za asfaltiranje, koje će ići na kraju ovih složenih poslova obnove i uređenja ulične trase ceste i nogostupa.

Rok za dovršetak svih poslova na uređenju ulice Ante Starčevića u Lipovljanima je 15. srpanj, no djelatnici ‘Kapitela’ dobrom brzinom izvode radove, pa se asfaltiranje ulice između grkokatoličke crkve i vatrogasnog doma očekuje dosta ranije, do kraja lipnja. Uz cestu će se urediti i parkiralište uz zgradu Dječjeg vrtića i Vatrogasnog doma. Nakon toga nastavit će se radovi na izgradnji pješačke staze, na ovom zahtjevom djelu ulice, pa svi očekuje da obnova Starčevićeve ulice završi prema planu, do sredine srpnja.             (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content