• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRVI DAN LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2018.: ODRŽANI GOSPODARSKO-DIPLOMATSKI SUSRETI

U petak 24.08.2018. u prijepodnevnim satima, u okviru prvog dana Lipovljanskih susreta, u konferencijskom prostoru Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, održani su vrlo uspješni Gospodarsko – diplomatski susreti.

Podsjetimo, Gospodarsko-diplomatski susreti održani su u organizaciji Općine Lipovljani i uz supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, županijske komore Sisak. Isto tako, podršku susretima dao je i veleposlanik Kanade, zemlje partnera ovogodišnjih susreta, Nj.E. Daniel Maksymiuk.

Sa prigodnim riječima skup su pozdravili ispred domaćina Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, Ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pomoćnica ministra, gospođa Ana Mandac, te ispred HGK, ŽK Sisak supokrovitelja susreta, Predsjednik Boris Mesarić.

U nastavku programa održana je prezentacija gospodarskih mogućnosti Sisačko-moslavačke županije koje je predstavio g. Boris Mesarić. Ispred Općine Lipovljani, održana je prezentacija i prikaz (ujedno i premijera) promotivno-gospodarskog video spota kojeg je za Općinu Lipovljani prezentirala gđa. Irena Vdović.

Kao domaćini i supokrovitelji bili su prisutni načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat sa zamjenicom načelnika Ljiljanom Tomić i predsjednikom općinskog vijeća Tomislavom Lukšićem, a ispred HGK ŽK Sisak Predsjednik Boris Mesarić i direktorica Brankica Grd. Ispred vlade RH, ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pomoćnica ministra Ana Mandac, veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Nj.E. Daniel Maksymiuk, te predstavnici i djelatnici veleposlanstava Nizozemske, Rumunjske, Češke, Mađarske i Ukrajine. Skupu je nazočila i Predsjednica gradskog vijeća grada Siska Ivana Krčelić, te gospodarstvenici, predstavnici udruga i  predstavnici medija.

Nakon iznešenih predavanja i prezentacija, svim diplomatima i ostalim gostima od strane Općine Lipovljani uručeni su promo gospodarski materijali i informacije o Općini Lipovljani i gospodarskim zonama Općine Lipovljani u elektronskom i otisnutom obliku. Cilj samih Gospodarsko-diplomatskih susreta bio je prije svega prenesti informaciju o mogućnostima i potencijalima ulaganja i gospodarskim potencijalima Sisačko-moslavačke županije i Općine Lipovljani, koji je prvi veliki korak u promociji poslovnih zona Općine Lipovljani.

Nakon pitanja za Općinsko čelništvo i rasprave, sudionici skupa obišli su lokaciju gospodarske zone ‘Blatnjača’ neposredno uz novootvoreni izlaz na autocestu i industrijski željeznički kolosijek, te se nakon toga uputili na zajednički ručak na lokaciju ‘Opeke’, Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje se u ime domaćina prostora prisutnima obratio doc.dr.sc. Stjepan Mikac, prodekan za međunarodnu znanstvenu suradnju. Prisutnima je ukratko prezentirao znanstveni rad koji se odvija u Lipovljanima te za listopad ove godine najavio Međunarodni znanstveni simpozij koji će se odviti upravo na području Općine Lipovljani na Opekama, a na kojemu će sudjelovati znanstvenici iz više od 40 zemalja svijeta. Na lokaciji Opeke bili su omogućeni B2B razgovori, a uz neformalo druženje razmjenile su se korisne informacije, ali i ostvarili novi kulturno-društveni, ali i poslovni kontakti, koji će zasigurno imati pozitivne efekte za promidžbu gospodarskih konkurentskih prednosti Općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content