• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PROMOVIRANA KNJIGA NIKOLE ZEMANA ‘LIPOVLJANI KRONOLOGIJA DOGAĐAJA’

Promocijom knjige Nikole Zemana ”Lipovljani kronologija događaja”, započelo je ovogodišnje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Lipovljani. Treću knjigu domaćeg autora promovirao je prof. Franjo Horvat, urednik biblioteke ‘Zavičajna povijest’ pri ogranku Matice hrvatske Novska, u četvrtak, 16. listopada u novoj zgradi lipovljanske Knjižnice i čitaonice koja će do kraja godine otvoriti vrata svim ljubiteljima književnosti za svakodnevni rad i posjetu.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Promociju knjige ‘Lipovljani kronologija događa’ otvorila je knjižničarka Marica Tisaj, a autora knjige i sve ostale goste pozdravio je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

O vrijednosti tiskane knjige govorio je urednik biblioteke ‘Zavičajna povijest’ pri Matici Hrvatskoj, prof. Franjo Horvat. Istako je ponos tiskanom knjižicom u kojoj su kalendarski izneseni važni datumi o događajima i ljudima Lipovljana i njihove okolice, u kojoj je izneseno više od 1.500 raznih, vrlo zanimljivih, poučnih i korisnih povijesnih podataka. Osim zabilježenih događaja, u knjizi je tiskano i 100-tinjak važnih fotografija, koje se odnose na objavljene KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApodatke o događajima, pa je izdana knjiga ‘Lipovljani kronologija događaja’ izvrstan primjer čuvanja i prezentiranja svoje povijesne baštine, kakvu bi trebalo imati svako naše naselje.

Na pomoći u pripremi i izdavanju knjige mnogima se zahvalio osobno autor, Nikola Zeman, koji u rukopisu ima zapisano još važnih povijesnih podataka iz drugih područja života u Lipovljanima, i čeka njihovo objavljivanje.

Promociju knjige Nikole Zemana ‘Lipovljani kronologija događaja’, koja ima svrhu boljeg poznavanja prošlosti lipovljanskog područja, uključujući tu i naselja župe Lipovljani, uveličali su lijepim glazbenim brojevima Miroslav Horvat i Bogdan Hnatjuk. Uz veliki interes za objavljenu knjigu, započeo je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige u Lipovljanima.    (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content