• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRIREĐEN RAZNOLIK I BOGAT PROGRAM UZ OBILJEŽAVENJE ANTUNOVA U KRALJEVOJ VELIKOJ

U čast Antunova u Kraljevoj Velikoj, na prigodnom, zabavnom programu u Društvenom domu, u subotu, 13. lipnja, birala se Počasna kraljica Kraljeve Velike, iz naroda i u narodnoj nošnji. Za laskavu titulu natjecalo se 13 natjecateljica od 2 do 65 godina, a pobijedila je, uz izbor žirija,  mlada Ines Babić, domaća djevojka koja svoje korijene vuče iz stare i mnogobrojne obitelji Radinović. Tako je postala prva Počasna kraljica Kraljeve Velike, bez lente, ali s cvjetnom krunom na glavi.

Kako bi Antunovo bilo što bolje obilježeno i proslavljeno, kako bi pružilo što više sadržaja svim vjernicima i ostalim gostima, koji za ovaj blagdan dolaze u Kraljevu Veliku, ali i domaćim stanovnicima, ove je godine Mjesni odbor, s članicama Udruge žena ‘Veličanka’, te s članovima vatrogasnog društva Kraljeve Velike i nogometnog kluba Stari Grad pripremio raznolik, trodnevni program ‘Antunovo u Kraljevo Velikoj’. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAOsim izbora za Počasnu kraljicu Kraljeve Velike, birana je i najljepša nošnja, najbolji suvenir, održana mini likovna kolonija, te nastup kulturno-umjetničkih društava, u zabavnom dijelu programa. Nogometaši su u tri dana odigrali 8 utakmica, a organizirane su i dvije zabavne večeri na sportskom igralištu.

Na pozornici Društvenog doma u Kraljevoj Velikoj, brojni posjetitelji mogli su vidjeti odličan nastup pjevača i plesača iz KUD-a ‘Spužvar’ koji su došli iz Brodarice s otoka Krapnja kod Šibenika, moslavačke plesove članova KUD-a ‘Potočanka’ iz Potoka i lijepe nošnje, uz recitaciju stihova njihove članice Karmele Habdelić, članova KUD-a ‘Sveti Andrija’ iz Novaka kod Svete Nedjelje. Sve sudionike programa u KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKraljevoj su srdačno dočekali domaćini, a pozdravio ih je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te se svima zahvalio na uloženom trudu i uveličavanju proslave Antunova u Kraljevoj Velikoj.

Čestitao je općinski načelnik Mario Ribar i Počasnoj kraljici Ines Babić na pobjedi, uz koju se je za tu titulu natjecalo još 12 folklorašica. Iz Kraljeve Velike za cvjetnu krunu kraljice kandidirale su: Anabela Softa, Antea Smolić, Marija Ljubić i Milica Cumbo. Iz KUD-a ‘Sveti Andrija’: Andreja Banek, Nikolina Novak, Darija Banek i Magdalena Katanec. Kandidatkinje KUD-a ‘Potočanka’ bile su Branka Zajec i Gordana Roc, a u ime KUD-a ‘Spužvar’ s Krapnja natjecala se Luiđa Cvitan i njena kćerkica Brigita. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Osim odabira kraljice Ines Babić iz Kraljeve Velike, žiri je za prvu kraljičinu pratilju izabrao Luiđu Cvitan iz Brodarice, a za drugu pratilju proglašena je Andreja Danek iz Novaka. Najljepšu narodnu nošnju imala je Gordana Roc iz Potoka, koja je također prigodno nagrađena.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U odabiru najboljeg i najljepšeg izloženog suvenira na Antunovo u Kraljevoj Velikoj pobijedio je suvenir drvene minijature seoskog dvorišta, vlasnika Antuna Habdelića iz Novaka. Za drugo mjesto nagradu je dobio OPG Ožoga, za treće mjesto i ručno rađenu ogrlicu nagrađena je Barica Vojvodić iz Svete Nedjelje. Nagradu je još dobila i Jadranka Cvitković iz Zagreba.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sve nagrade pripremili su članovi likovnog djela Udruge žena ‘Veličanka’, na čelu sa Zdenkom Kokolek, a u ime Turističke zajednice općine Lipovljani nagrade je uručio načelnik Mario Ribar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                S moslavačkim i s pjesmama iz Dalmacije završio je zabavni i kulturni program za Antunovo u Društvenom domu u Kraljevoj Velikoj. Gosti i izvođači su pogošćeni, a onda se veselica nastavila uz tambure i tamburaše ’20 do asa’ iz Košutarice, na sportskom igralištu na Urijama. Ovogodišnje obilježavanje Antunova u Kraljevoj Velikoj bilo je izuzetno bogato, raznoliko i zanimljivo.    (Damir SMETKO)

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content