• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRIPREMLJEN BOGAT I RAZNOVRSTAN PROGRAM UZ OBILJEŽAVANJE DANA ŽUPE I DANA OPĆINE LIPOVLJANI

Obilježavanje Dana općine Lipovljani, Dana župe sv. Josipa, Dana škole i Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima ove će godine trajati od petka, 13. ožujka do blagdana sv. Josipa, koji ove godine pada u četvrtak, 19. ožujka. U sedmodnevnom programu za stanovnike općine Lipovljani, ali i njihove goste pripremljen je bogat program.

Raznovrstan i zanimljiv program započinje u petak, 13. ožujka, kada se u okviru Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima, održava znanstveno stručni skup ‘Molitvenici u hrvatskoj književnosti’. Stručni skup organiziraju: Filozofski fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Centar za znanstveni rad u Vinkovcima i Općina Lipovljani, mjesto održavanja su prostorije nove Knjižnice i čitaonice u Lipovljanima.

U subotu, 14. ožujka šumari i ljubitelji fotografije doći će u 18 sati na otvorenje izložbe fotografija ‘Šuma okom šumara’ u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani, a u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva.

U nedjelju, 15. ožujka priprema se, tradicionalno, kuhanje i podjela fiša u parku u organizaciji ŠRD ‘Šaran’, Lipovljani. To je samo uvod u program koji započinje u 17 sati. U knjižnici i čitaonici organizira se književna večer posvećena Tarasu Ševčenku, a organizira ju KPDU ‘Karpati’. Odmah nakon književne večeri u 18 sati predviđeno je svečano otvorenje izložbe ‘Biser dnipropetrovske regije'(„Petrykivka dyvotsvit“), uz potporu Veleposlanstva Ukrajine u RH.

U 19 sati započinje zajednički kulturno-umjetnički program, u Društvenom domu u Lipovljanima, a u programu sudjeluju: KUD Lipa, MPZ Lira, Češka beseda općine Lipovljani, Matica slovačka Lipovljani, KPDU ‘Karpati’, Udruga umirovljenika Lipovljani, PNAK Iskrice, Udruga mladih Veritas i OŠ Josipa Kozarca Lipovljani.

U ponedjeljak 16. ožujka s početkom u 18 sati u župnoj crkvi sv. Josipa započinje duhovna priprema uz blagdan sv. Josipa, zaštitnika župe i općine Lipovljani.

U utorak, 17. ožujka bit će obilježavanje Dana OŠ Josipa Kozarca. U školskoj dvorani priredit će se izložba i radionice ‘Putovanje kroz nastavne predmete’, a u 10 sati započinje svečani program i dodjela nagrada učenicima. U Društvenom domu od 12 sati održat će se 2. susret škola Josipa Kozarca. Sudjelovat će u programu učenici iz  Josipovca Punitovačkog, Semeljaca, Slatine, Slavonskog Šamca, Soljana, Vinkovaca i domaćini iz Lipovljana. U 18 sati nastavlja se duhovna priprema u župnoj Crkvi sv. Josipa.

U srijedu, 18. ožujka u 18 sati organizira se treći dan duhovnih  priprema, a u 19 sati započinje promocija knjige ‘Lipovljanske lutalice’, uz izložbu slika likovnih amatera Matice hrvatske, Ogranak Lipovljani, u knjižnici i čitaonici Lipovljani.

U četvrtak, 19. ožujka na blagdan Josipova priprema se svečani program koji će započeti u 11.00 sati Velikom svetom misom u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. U 15.30 sati položit će se vijenci na mjesnom groblju, a u 16.30 sati još jedna sveta misa u crkvi sv. Josipa.

U 18 sati očekuje se svečano otvorenje Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, a u 19 sati svečana sjednica povodom obilježavanja Dana općine Lipovljani, u dvorani Društvenog doma Lipovljani. Sve izložbe postavljene u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani bit će otvorene do 20. ožujka u vremenu od 10 do 15 sati pa ih posjetitelji mogu sa zadovoljstvom razgledati.

(Damir SMETKO)

1-plakat-Josipovo 2015

 

1-Pozivnica-III. Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima_Page_1-001 1-Pozivnica-III. Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima_Page_2-001

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content