• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Prijavljen projekt “Zaželi” vrijedan 1.390.200,00 kuna

Jučer je uspješno prijavljen projekt Općine Lipovljani, „Zaželi i ostvari II“, kojim će se zaposliti 15 žena s područja Općine Lipovljani na vremenski period od godinu dana, a koje će brinuti o 90 krajnjih korisnika programa, uglavnom starijih i nemoćnih osoba.

Cilj ovog projekta je ženama, koje su u nepovoljnom položaju, omogućiti pristup zapošljavanju, osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal, kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, te potaknuti socijalnu uključenost  i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika (osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju ili osobe s invaliditetom na području općine Lipovljani.

Ciljane skupine ovog projekta su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba HZZ-a, s naglaskom na teže zapošljive skupine  u lokalnoj zajednici, kao što su npr. žene starije od 50 godina,  žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi.

Partneri na ovom projektu su HZZ PU Kutina i Centar za socijalnu skrb Novska.

Ovo je drugi ovakav projekt na području Općine Lipovljani. Podsjetimo, prije dvije godine započela je prva faza projekta, vrijednog 1,6 milijuna kuna, kojim se zaposlilo 8 žena s područja općine Lipovljani na period od 2 godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content