• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREDSTAVLJEN ZAJEDNIČKI EKOLOŠKI PROJEKT ZBRINJAVANJA OTPADA

Kako učenici Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima vode brigu o čistom i zdravom okolišu i prirodi, te kako potaknuti i objasniti i starijima da odgovorno i pravilno razvrstavanju kućni i ostali otpad, da bi se on mogao reciklirati i ponovo postao sirovina, pokazali su svojim likovnim radovima. Učiteljice su pripremile široki odabir radova, a o užem odabiru radova razgovaralo se u ponedjeljak, 15. lipnja, predzadnjeg dana školske godine u Osnovnoj školi.

U predvorju lipovljanske Osnovne škole tom prilikom svim učenicima predstavljen je i zajednički projekt o prikupljanju i razvrstavanju komunalnog otpada, kojeg je potaknula općina Lipovljani u suradnji s ‘Lipkom servisima’, domaćim komunalnim poduzećem, a u taj projekt zaštite okoliša i brige o otpadu uključeni su i učenici Osnovne škole. Za njihov dosadašnji doprinos projektu zaštite okoliša zahvalili su im se Miroslav Pavičić, direktor ‘Lipkom servisa’, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole.

Kako učenici ove ‘Eko-škole’ doživljavaju zagađivanje okoliša ispričali su svojim vršnjacima, u scenskoj igri ‘Eko patrola’, učenici Područne škole iz Stare Subocke. Razgledani su i svi likovni radovi, a izbor je sužen na 10-tak radova, iz kojih će se odabrati oni koji će zadovoljiti mogućnosti tiskanja u obliku edukativnih letaka. Za sve dosadašnje radove poduzeće ‘Lipkom servisa’ nagradio je sve učenike nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca košarom bombona i čokolade, a škola će im dodijeliti pismena priznanja.

Zajednički ekološki projekt ‘Zeleni Lipovljani’, ova tri partnera, nastavit će se na jesen, s početkom nove školske godine, kada se mogu očekivati radionice i tribine o pravilnom zbrinjavanju otpada, a sve bi trebalo završiti izgradnjom reciklažnog dvorišta u krugu ‘Lipkom servisa’ u Lipovljanima, u kojem će se dodatno zbrinjavati i sortirati sve vrste otpada i pretvarati ga u korisnu sirovinu. Tako će najbolje zaštiti i očuvati okoliš i prirodu.            (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content