• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREDSTAVLJEN PROGRAM, POKROVITELJI I PARTNERI ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2017.’

Trodnevni program ‘Lipovljanskih susreta 2017.’, uz prisutnost većine pokrovitelja i partnera ove centralne manifestacije stvaralaštva nacionalnih manjina Republike Hrvatske, koji će se održati od petka, 25. do nedjelje, 27. kolovoza, javno je predstavljen u Lipovljanima, u ponedjeljak, 21. kolovoza.

Na predstavljanju programa bili su: Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, kao glavni pokrovitelj ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, Zoran Bonjaj, predstavnik INA-e industrije nafte d.d. generalnog pokrovitelja,  Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika GU za obrazovanje, kulturu i sport, Tomislav Lukšić, predsjednik općinskog vijeća Općine Lipovljani, Ljiljana Tomić, zamjenica općinskog načelnika Općine Lipovljani, Nikola Horvat, općinski načelnik i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’, te članovi Organizacijskog odbora i voditelji pododbora ‘Lipovljanskih susreta 2017.’

Sve prisutne goste i uzvanike, na početku predstavljanja pripremljenog programa ‘Lipovljanskih susreta 2017.’  pozdravio je Nikola Horvat, općinski načelnik, koji se ujedno i zahvalio svima na dolasku u Lipovljane, na podržavanju manifestacije, ali najviše na financijskoj pomoći i pripremi ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’. Zahvalio se i članovima Organizacijskog odbora, te svim volonterima koji će raditi u organizaciji ‘Lipovljanskih susreta’.

Posebno se zahvalio predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović što je i ove godine prihvatila visoko pokroviteljstvo nad manifestacijom, te prisutnom Milanu Bandiću, gradonačelniku Grada Zagreba bez kojih, citiramo Nikolu Horvata, ovogodišnji Lipovljanski susreti ne bi bili na tako visokoj i kvalitetnoj razini. Zahvalu dakako upućuje i svima koji su na bilo koji način podržali ovu manifestaciju.

Tako će se ove godine Lipovljanski susreti 2017. održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, također i uz potporu Sisačko moslavačke županije, Turističke zajednice SMŽ, dok je generalni sponzor INA industrija nafte d.d. Osim njih, partneri koji su dali potporu ovogodišnjim ‘Lipovljanskim susretima’ još su Park prirode Lonjsko polje, Hrvatske šume, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstvo kulture RH, TZ Općine Lipovljani i više medijskih pokrovitelja, Mreža Tv, HRT, Radio postaja Novska i Radio Quirinus.

Ovogodišnji Lipovljanski susreti 2017. biti će u znaku Italije kroz nastup folklorno vokalne skupine Zajednica Talijana iz Umaga, ŽVA Sidone iz Kutine te kroz prezentaciju narodnih nošnji i gastronomije na štandu Zajednice Talijana iz Lipika.

Nikola Horvat predstavio je i program koji je svojom raznovrsnošću iz godine u godinu sve bogatiji, pa samim time poziva na trodnevno druženje i zabavu u Lipovljanima tijekom posljednjeg vikenda u kolovozu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content