• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE, KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ, POSJETILA DJEČJI VRTIĆ U LIPOVLJANIMA I ŠUMARSKI FAKLUTET NA OPEKAMA

                Drugog dana rada izmještenog Predsjedničkog ureda na područje Sisačko-moslavačke županije, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, obišla je najistočniji dio županije, od Popovače do Hrvatske Dubice, a među ostalim, na tom putu boravila je i na području općine Lipovljani. U četvrtak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u dopodnevnim satima, nakratko je posjetila Dječji vrtić ‘Iskrica’ u Lipovljanima, te na Opekama, Općinu Lipovljani i Šumarski fakultet zagrebačkog Sveučilišta.IMG-20181206-WA0027

                Ispred zgrade Dječjeg vrtića u Lipovljanima, Kolindu Grabar Kitarović, predsjednicu Republike Hrvatske, dočekali su Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Marija Duda, ravnateljica lipovljanskog Dječjeg vrtića. Predsjednica države obišla je polaznike Dječjeg vrtića, donijela im košaru slatkiša i košaru igračaka, te se kratko zadržala s njima u igri i razgovoru. Polaznici vrtića predsjednici Republike Hrvatske poklonili su čestitku za Božić i Novu godinu, svoj crteže, ali i radove koje su na nedavnoj zajedničkoj radionici s roditeljima, izrađivali za predstojeće božićne blagdane.

IMG-20181206-WA0044                Nakon posjete Dječjem vrtiću u Lipovljanima, predsjednica države uputila se na Opeke. Pred objektima Šumarskog fakulteta na Opekama dočekali su ju Tibor Pentek, dekan Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sa suradnicima, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani i Ljiljana Tomić, zamjenica općinskog načelnika.

Dobrodošlicu na Opeke zaželjeli su joj, također, članovi obitelji Turas, s dobrim željama i buketom cvijeća u svoje ime i zaposlenika na Opekama. Na radnom sastanku, predsjednici Republike Hrvatske i vodstvu Sisačko-moslavačke županije, na čelu sa županom Ivom Žinićem, dekan Tibor Pentek DSC_1022predstavio je Opeke, nastavno-istraživački centar i mjesto terenske nastave studenata Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obilježavanje 120 godina fakulteta, te ulaganje u OPG fakulteta u Kraljevoj Velikoj.

Potom je Nikola Horvat predstavio općinu Lipovljani, njena naselja, njenu multikulturalnost i program razvoja. Naglasio je problem iseljavanja, koji sve više uzima maha i na području općine Lipovljani, potrebu razvoja gospodarstva i turističku i multikulturnu manifestaciju ‘Lipovljanske susrete’. Zahvalio je predsjednici za dosadašnja pokroviteljstva nad ‘Susretima’, a uputio DSC_1000je poziv predsjednici Republike da iduće godine dođe na ‘Lipovljanske susrete’ i svečano ih otvori jer su 10. obnovljeni ‘Susreti’ po redu.

Čelništvo Općine Lipovljani potom su predali poklone predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Uz poklon od proizvoda lokalnog OPG-a, predsjednica se posebno obradovala prigodno izrađenoj hranilici za psa, koja je izrađena za nedavno usvojenog psa Kiku. Predsjednica je zahvalila za poklone, poželjela uspjeh u radu i nastavila put prema Brestači, Novskoj, Jasenovcu i Baćinu.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”94″ display=”basic_thumbnail”]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content