• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREDLOŽENO UREĐENJE PRILAZA I STEPENIŠTA POŠTANSKOG UREDA U LIPOVLJANIMA

Na inicijativu Općine Lipovljani, u srijedu 10.lipnja, u Uredu načelnika općine Lipovljani Maria Ribara, održan je radni sastanak na kom je usuglašena potreba uređenja vrlo dotrajalih i opasnih stepenica i samog ulaza u ured pošte u Lipovljanima. Na sastanku su, uz načelnika Maria Ribara, bili prisutni: Marija Grbanović, stručni suradnik iz Odjela za kapitalne investicije Sektora upravljanja nekretninama HP-a, Željko Kežman, predstavnik Odjela za upravljanje nekretninama HT-a i Nikola Horvat, komunalni redar, koji često od građana zaprima pritužbe na opasnosti korištenja stepeništa lipovljanske pošte.

Nakon iznesenog problema, svi prisutni suglasni su u opravdanosti potrebe brzog rješavanja uređenja i obnove stepeništa za pristup u prostor Poštanskog ureda 44322 Lipovljani i prostor Hrvatskog Telekoma d.d. na istoj lokaciji.

 

Predloženo je da nositelj posla i inicijator bude općina Lipovljani, koja će suvlasnicima zajedničkih dijelova objekta HP-Hrvatskoj pošti d.d. i Hrvatskom Telekomu d.d. dostaviti Pismo namjere sa zahtjevom za sufinanciranjem kompletnog zahvata, koji bi uključivao izradu tehničke dokumentacije, izvođenje građevinsko obrtničkih radova i uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova. Općina će također predložiti omjere sufinanciranja i dostaviti okvirnu procjenu kompletnog troška. Nakon razmatranja Pisma namjere i usuglašavanja obujma zahvata i omjera sufinanciranja potrebno je sklapanje Sporazuma ili drugog pravnog akta o sufinanciranju zahvata od strane navedenih pravnih subjekata.

Marija Grbanović zatražila je da se kod preuređenja poštuje  Pravilnik o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 78/13) te planira izgradnja pristupne rampe, a sudionici su suglasni i da se projektira natkriveno stepenište, za razliku od dosadašnjeg, kako bi obnovljeno bilo dugovječnije i manje izloženo oštećivanju.

Nakon radnog sastanka obiđen je ured pošte i HT-a u Lipovljanima, gdje se i na licu mjesta vidjelo koliko je hitna i potrebna obnova prilaza i stepeništa tom javnom, i svakodnevno korištenom, prostoru u Lipovljanima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content