• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISANI UGOVORI S 8 DJELATNICA KOJE ĆE SLIJEDEĆE DVIJE GODINE POMAGATI STARAČKIM I SAMAČKIM DOMAĆINSTVIMA

Od 1. siječnja iduće godine, na području općine Lipovljani kreće ostvarenje projekta iz socijalne skrbi građana, na kojem će raditi 8 zaposlenica slijedeće 2 godine. Projekt zbrinjavanja starijih, samačkih i invalidnih osoba s područja općine Lipovljani, nosi ime ‘Zaželi i ostvari’, a na njemu će raditi, također, nezaposlene, žene zrelije dobi, koje se ne mogu lako zaposliti.

Projekt će se provoditi dodijeljenim bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1.635.000 kuna. Na određeno vrijeme u trajanju od dvije godine, od 1. siječnja bit će zaposleno 8 žena u Općini Lipovljani, pa su buduće zaposlenice na projektu ‘Zaželi i ostvari’, ugovor o radu potpisale u vijećnici Općine Lipovljani, u četvrtak, 27. prosinca, uz prisustvo Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani.

Prije potpisivanja ugovora, Nikola Horvat još jednom je pojasnio što predviđa ovaj socijalni projekt, koje su potrebe i koje poslove obuhvaća. Razložio je i uvjete iz ugovora. Djelatnice koje će provoditi ovaj socijalni projekt radit će za minimalac, koji trenutno iznosi gotovo 3.800 kuna, a dobit će i bicikle kojima će obilaziti staračka i samačka domaćinstva.

Ugovore o radu na određeno vrijeme, u četvrtak, 27. prosinca potpisale su: Slađana Krajči, Karolina Sačarić Živaljević, Nevenka Paul, Marija Hadžinski, Jela Čavlović, Marina Sopić, Rajkica Dorić i Monika Petak. Sve one brinut će se za najmanje 4, a najviše za 7 korisnika dnevno, ukupno za 50 korisnika ovog projekta s područja općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content