• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU STUDENATA S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI

Općinsko vijeća općine Lipovljani donijelo je, na zadnjoj sjednici održanoj 15. prosinca, odluku o dodjeli 4 nove stipendije studentima s područja općine Lipovljani. Svečano potpisivanje ugovora održano je u općinskoj vijećnici u srijedu, 21. prosinca.

                Na potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Lipovljani došle su, u pratnji roditelja, dvije studentice Kristina Rožić i Antonija Mokoš. Zbog obveza na fakultetu, ugovore o dodjeli stipendije naknadno će se potpisati sa stipendistima Markom Tones i Terezijom Bem.  

                Studentice i njihove roditelje na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli stipendija Općine Lipovljani, srdačno je pozdravio Mario Ribar, općinski načelnik. Istaknuo je kako se Općina Lipovljani, u okviru svojih mogućnosti, brine o stipendiranju studenata s područja općine. Ove godine su dodijeljene 4 nove stipendije, a još 5 studenata stipendira se dodijeljenim stipendijama iz prijašnjih godina.

                O provedenom javnom natječaju za dodjelu stipendija kratko je izvijestila Natalija Rohan, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lipovljani, a studentima je pojasnila prava i obveze iz ugovora.

                Studentica prve godine kulturologije Sveučilišta u Osijeku, Kristina Rožić iz Piljenica, i studentica prve godine Pravnog fakulteta u Zagrebu, Antonija Mokoš iz Lipovljana, uz Maria Ribara, načelnika Općine Lipovljani, potpisale su ugovor o stipendiranju. Potpisivanje ugovora još očekuje Marka Tonesa iz Krivaja, studenta prve godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i Tereziju Bem, studenticu prve godine Šumarskog fakulteta u Zagrebu.

                Na kraju svečanog potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija, mladim studentima čestitao je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i zaželio im brzo i uspješno studiranje. Ako budu redoviti studenti, mjesečnim stipendijama u iznosu od 700 kuna, Općina Lipovljani će ih pratiti do završetka studija.

Damir SMETKO  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content