• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU DVOJE STUDENATA S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI

Na Sjednici održanoj 18. prosinca, Općinsko vijeće Općine Lipovljani donijelo je odluku o dodjeli 2 nove stipendije studentima s područja Općine Lipovljani kako bi olakšali mladima u postizanju kvalitetnije naobrazbe i poticali uspješnost u završavanju svog školovanja.

Svečano potpisivanje ugovora održano je u općinskoj vijećnici u srijedu, 27. prosinca.

Općina Lipovljani je do sada imala u praksi da se stipendije dodjeljuju po socijalnom cenzusu i deficitarnom kriteriju, no ove godine se pratio Opći pravilnik iz 2008. godine prema kojem se uz vrednovanje izvrsnosti i postignutih rezultata u školovanju, također ocjenjuje godina studija, financijsko stanje i ostali čimbenici koji znatno utječu na odluku o dodjeli školarine.

Na temelju toga i nakon provedenog javnog natječaja, dodijeljene su 2 stipendije studenticama Mariji Cota i Mariji Ćosić, koje su danas potpisale ugovor o korištenju iste s Nikolom Horvatom, općinskim načelnikom. Visina mjesečne stipendije tijekom deset mjeseci trajanja nastavne godine iznosi  700,00 kn, a ukupna sredstva predviđena proračunom Općine za ovu namjenu iznose 60.000 kuna.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije Općine Lipovljani imali su redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske sa prebivalištem na općinskom području, te nisu korisnici neke druge stipendije.

Studenticama i njihovim roditeljima, na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli stipendija Općine Lipovljani, srdačnu čestitku i pozdrav uputio je općinski načelnik, Nikola Horvat koji je ujedno istaknuo kako se Općina Lipovljani, u okviru svojih mogućnosti, brine o stipendiranju studenata s područja općine te da je ponosan na dosadašnje studente koji su uvelike opravdali dodjeljenu školarinu, ali i na buduće za koje vjeruje da će učiniti isto. Ove godine su dodijeljene 2 nove stipendije, dok se još 4 studenta stipendira sa dodijeljenim stipendijama iz prijašnjih godina.

Tako su studentica prve godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Marija Ćosić, i studentica druge godine Pravnog fakulteta, Porezni studij u Zagrebu, Marija Cota, uz Nikolu Horvata, načelnika Općine Lipovljani, potpisale ugovor o stipendiranju i time na lijep način ispratile 2017.godinu, te zakoračile u nove uspjehe 2018.godine.

(m.p.k.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content