• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisan ugovor za projekt „ZAŽELI I OSTVARI II.“

Općinski načelnik Nikola Horvat potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., za provedbu projekta Zaželi II.

Projektom „Zaželi i ostvari II“ zaposlit će se 15 žena s područja općine Lipovljani, pripadnica ciljane skupine, te osnažiti njihov radni potencijal podizanjem razine obrazovanja, kako bi iste postale konkurentnije na tržištu rada. Zaposlene žene skrbit će o 90 krajnjih korisnika na način da će im pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoći u pripremi obroka u kućanstvu, u održavanju čistoće njihovih domova, pri oblačenju i svlačenju, posredovati u ostvarivanju raznih prava te pružati podršku i uljepšati njihovu svakodnevnicu kroz razgovore i druženja.

Zapošljavanje žena ovim projektom pozitivno će utjecati na smanjenje nezaposlenosti na području općine Lipovljani, a krajnjim korisnicima olakšati svakodnevnicu i pružiti prijeko potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova, odnosno olakšati život u vlastitom domaćinstvu i utjecati na smanjenje prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih. Na taj način djelovat će se i na smanjenje socijalne isključenosti zaposlenih žena, kao i krajnjih korisnika.

Zapošljavanje žena trajat će 12 mjeseci, dok je predviđeno trajanje cijelog projekta 18 mjeseci. Općina Lipovljani će projekt provoditi zajedno s partnerima, HZZ-om PU Kutina i Centrom za socijalnu skrb Novska. Vrijednost ovog projekta iznosi 1,4 milijuna kuna.

Početak provođenja projekta očekuje se početkom mjeseca rujna.

europski strukturni i investicijski fondovi
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content