• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISAN UGOVOR O ZAJEDNIČKOM FINANCIRANJU REKONSTRUKCIJE ULICE ANTE STARČEVIĆA U LIPOVLJANIMA

Ugovor o zajedničkom financiranju obnove, proširenja i potpunog uređenja županijske ceste, koja prolazi ulicom Ante Starčevića u Lipovljanima, i nastavlja se dalje kroz centar Lipovljana, prema ulici Braće Radića i Kolodvorskoj ulici, potpisali su u utorak, 27. svibnja, Željko Marjanović, ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ i Mario Ribar, načelnik Općine Lipovljani, u općinskoj vijećnici. Prema ugovoru, u obnovu ulice, Županijska uprava će uložiti milijun kuna, a Općina Lipovljani 800.000 kuna, tijekom ove godine.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA               Nakon potpisivanja Ugovora vrijednog 1,8 milijuna kuna, krenut će se u raspisivanje javne nabave za izvođenje radova, koja bi trebala biti dovršena sredinom srpnja, kad će se saznati najpovoljniji izvođač radova, a rekonstrukcija bi trebala započeti početkom rujna, nakon održanih ‘Lipovljanskih susreta 2014.’, i završiti do početka listopada. U prvoj etapi rekonstrukcije županijske ceste oznake 3215, odnosno lipovljanske ulice Ante KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAStarčevića, potpuno će se urediti nešto više od 500 metara ulice, u kojoj je već pred kraj prošle godine izgrađena kanalizacija. Radi se o trasi od ulaza u ulicu Ante Starčevića iz Zagrebačke ulice, do križanja s ulicom Josipa Kozarca kod grkokatoličke crkve.

Nakon izgradnje kanalizacije u drugom, manjem dijelu ulice, rekonstrukcija ceste će se nastaviti i u tom dijelu, pa bi cijeli posao obnove i uređenja županijske ceste oznake 3215 kroz lipovljansku ulicu Ante Starčevića trebao iznositi nešto više od 3,2 milijuna kuna. Kada se tome pridruži i projekt nastavka uređenja te ceste, koji prolazi samim centrom Lipovljana, Trgom sv. Josipa i Trgom hrvatskih branitelja, sve do Kolodvorske ulice, na čijem se spajanju planira izgraditi kružni tok oko bunara, za cijeli projekt obnove glavne županijske ceste koja vodi kroz Lipovljane, trebat će, procjenjuje se, oko 8 milijuna kuna.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Toliko novca planira se uložiti u infrastrukturu centra Lipovljana u etapama, s više izvora financiranja, jer je to gotovo iznos jednogodišnjeg Proračuna Općine Lipovljani, pa ga nije moguće uložiti samo u ceste. Stoga je način izrade projekata i planiranje izvršenja radova u etapama pohvaljen, nakon svečanog potpisivanja ugovora, najprije od Željka Marjanovića, ravnatelja ŽUC-a, a nakon toga i Zdenka Vahovca, dožupana koji sada vodi poslove Sisačko-moslavačke županije, i koji je sa svojim suradnicima bio nazočan na potpisivanju ovog značajnog, ali i dugo godina traženog ulaganja u uređenje županijske ceste koja vodi kroz centar Lipovljana.

Uz dožupana Vahovca, na svečanom potpisivanju ugovora o zajedničkom financiranju rekonstrukcije u ulici Ante KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAStarčevića, bili su još i dožupan Ivan Nekvapil, Željko Soldo, predsjednik županijske Skupštine i Marijan Belošević, županijski pročelnik. Uz načelnika Maria Ribara, na svečanom potpisivanju ugovora bili su još Tomislav Lukšić, njegov zamjenik, Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća Lipovljana, Miroslav Horvat, dopredsjednik Općinskog vijeća, Josip Kozina, Ivo Slota i Zlatko Štavalj, općinski vijećnici, te Miroslav Pavičić, direktor ‘Lipkom servisa’.

Nakon predstavljanja zaista važnog projekta uređenja glavnog ulaza u Lipovljane, i potpisivanja ugovora o zajedničkom financiranju prve etape uređenja tog projekta županijske ceste, svi prisutni obišli su prometnicu u ulici Ante Starčevića, u kojoj bi početkom rujna trebali započeti dogovoreni radovi i tako završit prometni problemi koje imaju stanovnici Starčevićeve ulice u Lipovljanima.        (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content