• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Polaganjem cvijeća i molitvama započelo obilježavanje Dana općine i župe Lipovljani

Sjećanjem na sve preminule i poginule za slobodnu Hrvatsku, s područja općine Lipovljani, započeo je ovogodišnji, dvodnevni program obilježavanja Dana općine Lipovljani i Dana župe sv. Josipa, Lipovljani, u petak, 18. ožujka. Ova kraća komemoracija na mjesnom groblju u Lipovljanima, završila je zajedničkom molitvom koju su vodili svećenici Tomislav Pavlović, župnik rimokatoličke župe sv. Josipa i Nikola Stupjak, župnik grkokatoličke župe sv. Ane.    

        Prisjećajući se svih preminulih stanovnika općine Lipovljani, prvi su vijenac položili i svijeću zapalili Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Velikog križa na mjesnom groblju u Lipovljanima, njima su se pridružila izaslanstva Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, izaslanstva vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, te predstavnici ustanova i udruga građana općine Lipovljani.

        Nakon zajedničke molitve, predsjednik vijeća Tomislav Lukšić i načelnik općine Nikola Horvat, obišli su i posljednja počivališta preminulih općinskih dužnosnika: Marijana Jurana, Miroslava Horvata i Anke Doležal, i upalili svijeću u znak zahvale za sve što su učinili za općinu Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content