• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POČETAK RADOVA IZVANREDNOG ODRŽAVANJA LOKALNE CESTE L33138 U MJESTU KRALJEVA VELIKA I PILJENICE

Obavještavaju se mještani Općine Lipovljani, a posebno Kraljeve Velike te svi ostali, da će od 26.07. zbog početka radova izvanrednog održavanja lokalne ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika, biti uspostavljena privremena regulacija prometa.

U četvrtak, 26.07. izvođač radova, tvrtka Strabag d.o.o. započinje sa radovima izvanrednog održavanja lokalne ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika,  koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije. Radi se o asfaltiranju kolnika u dužini 1500 metara u mjestu Kraljeva Velika, počevši od križanja sa ‘ribnjačkom’ cestom pa do križanja prema Opekama, i to u dva sloja (izravnavajući + habajući), te prilagodbi kolnih ulaza radi dizanja nivelete, nakon čega će se izradit horizontalna prometna signalizacija. Također, paralelno s time, od 30.07. će započeti saniranje dionice između dva drvena mosta uz rijeku Pakru, u dužini 800 metara, na način da će se izradit ‘koferi’, sanirat ispusi, asfaltirati novi kolnik u dva sloja, izraditi bankine te odvodni kanal uz novoasfaltiranu cestu.

Podsjetimo, općinski načelnik Nikola Horvat potpisao je sa Županijskom upravom za ceste Sisačko-moslavačke županije, Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja lokalne ceste L 33138 koja prolazi kroz mjesta Kraljeva Velika i Piljenice. Nakon provedene javne nabave, najpovoljniju ponudu dostavila je tvrtka Strabag d.o.o., s kojom je ŽUC SMŽ sklopio Ugovor.  Radove vrijedne 1.434.385,25  kuna izvođač radova započet će u četvrtak, a rok završetka radova je 2 mjeseca.

Valja napomenuti kako će se uz ove radove obnoviti i dva drvena mosta preko rijeke Pakre, što će dodatno povećati sigurnost za sve sudionike prometa na cestama.

.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content