• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’ nude svim posjetiteljima bogat i raznovrstan program

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta 2019.’, zajedno sa članovima Organizacijskog odbora LS-a, održao je u utorak, 20. kolovoza, konferenciju za medije, na kojoj je najavljeno održavanje ‘Susreta’, ali i državnog natjecanja šumarskih radnika sjekača, idućeg vikenda, od 23. do 25. kolovoza u Lipovljanima. Uz Nikolu Horvata i više članova Organizacijskog odbora LS-a, na konferenciji za medije, bili su još i  Zoran Bonjaj, predstavnik generalnog sponzora ‘Susreta’ – INA-e d.d., Krešimir Žagar, direktor Sektora za šumarstvo, Damir Miškulin, voditelj Uprave šuma, podružnica Zagreb, te Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije.

Opširno i iscrpno, ovogodišnji trodnevni program ‘Lipovljanskih susreta’, predstavio je Nikola Horvat. Naglasio je kako su ovo 10. ‘Lipovljanski susreti’ od obnavljanja manifestacije 2010. godine, i podsjetio da njihova tradicija seže u 1974. godinu, kada su održani prvi ‘Susreti’.

Istaknuo je i da je to najznačajnija manifestacija nacionalnih manjina Republike Hrvatske, a održava se u naselju, u kojem među 3.500 stanovnika i većinskim hrvatskim narodom, žive i pripadnici 13 različitih nacionalnih manjina. Prije 45 godina, kad su pokrenuti ‘Lipovljanski susreti’, u Lipovljanima su živjeli pripadnici 17 različitih nacionalnih manjina, uz većinski hrvatski narod.

U okviru ‘Lipovljanskih susreta 2019.’, Nikola Horvat najavio je i održavanje 12. držanog natjecanja šumarskih radnika sjekača, što je na programu u subotu, 24. kolovoza, drugog dana ‘Lipovljanskih susreta’. Treći dan ‘Lipovljanskih susreta’ rezerviran je za sportska i razna, druga natjecanja, poput Vatrogasnog izazova ili natjecanja lovačkih društava u spremanju lovačkog gulaša, što će posjetiteljima također biti vrlo zanimljivo.

Posebno je, također, Nikola Horvat istaknuo, da će sva sportska događanja biti humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva donirat će se humanitarnoj organizaciji ‘Krug ljubavi’, koja se brine za djecu u Africi.

Nakon Nikole Horvata, o 12. natjecanju šumarskih radnika sjekača u okviru ‘Lipovljanskih susreta’ govorio je Damir Miškulin, voditelj Uprave šuma, podružnica Zagreb, predstavivši discipline u kojima će natjecatelji pokazati svoje vještine. U Lipovljanima će se, tijekom 12. državnog natjecanja šumarskih radnika sjekača, boriti 17 tročlanih ekipa, a najbolji će se plasirati na slijedeće svjetsko prvenstvo sjekača, koje će iduće godine biti održano u Beogradu.

Zoran Bonjaj, predstavnik INA d.d., generalnog sponzora ‘Lipovljanskih susreta’ rekao je kako INA na lipovljanskom području djeluje i posluje 60 godina i kako ima odličnu suradnju s lokalnom upravom. Zbog svojih budućih planova INA podržava, a i dalje će podržavati programe Općine Lipovljani, među njima i ‘Lipovljanske susrete’.

Krešimir Žagar, direktor Sektora za šumarstvo, istaknuo je kako ga osobno veseli da će se, tijekom 10. obnovljenih ‘Lipovljanskih susreta’, održati i 12. državno natjecanje radnika sjekača, na odličnom prostoru u lipovljanskom parku. Nastupit će 17 ekipa iz cijele Hrvatske, a taj dan šumarstvo Hrvatske bit će u Lipovljanima. Vjeruje kako će se i svim posjetiteljima ‘Lipovljanskih susreta’ i državnog natjecanja šumara, svidjeti natjecanje šumarskih ‘virtuoza s motornom pilom’, kako je nazvao natjecatelje – šumarske radnike sjekače.

Na kraju konferencije za medije u Lipovljanima, govorio je Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, partnera ‘Lipovljanskih susreta’. Čestitao je Organizacijskom odboru LS-a na bogatom i raznovrsnom programu ‘Susreta’. Rekao je kako su manjine bogatstvo Hrvatske i kako se na ‘Lipovljanskim susretima’ vidi dio te raznovrsnosti. Također je naglasio, kako će biti osobni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom manifestacija i održava, na svečanosti otvorenja ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’.

Već prvog dana ‘Lipovljanskih’, u petak, 23. kolovoza, očekuje se velik broj posjetitelja, posebno u zabavnom programu, u kojem će nastupiti ‘Boje noći’, a nakon njih Tamburaški sastav Begini i nakon ponoći ‘Opća opasnost’.

 Nakon konferencije za medije, Nikola Horvat i ostali uzvanici obišli su park u centru Lipovljana, gdje se završavaju poslovi na uređenju mjesta budućeg državnog natjecanja šumarskih radnika sjekača i prostora na kojem se održavaju ‘Lipovljanski susreti.’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content