• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OSNOVNU ŠKOLU JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA OBIŠAO ŽUPAN IVO ŽINIĆ

Osnovnu školu Josipa Kozarca u Lipovljanima i područnu školu u Staroj Subockoj, koja se nalazi u mreži područnih škola lipovljanske osmoljetke, u petak, 18. prosinca obišao je Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije sa suradnicima. Domaćin mu je bila Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani.

Župan Ivo Žinić došao je u obilazak škole u Staroj Subockoj povodom završetka radova na vanjskom uređenju školske zgrade. Tom prigodom priređen je kraći program učenika i prezentacija tijeka radova na unutrašnjem i vanjskom uređenju školske zgrade. Ravnateljica Mirjana Faltis zahvalila je svima koji su novčano pomogli da se, nakon unutrašnjeg uređenja prije 2 godine, ove jeseni završi i vanjska obnova školske zgrade i dijela dvorišta, u vrijednosti od oko 200 tisuća kuna. Župan je izrazio zadovoljstvo viđenim i pohvalio brigu za uređenje školske zgrade i izvedene radove.

U matičnu školu u Lipovljanima, župan je došao po prvi puta. Najprije je obišao školu i školsku sportsku dvoranu, a potom je održan radni sastanak na kojem je pružio podršku zahtjevu za obnovom školske sportske dvorane. Projekt obnove vanjske ovojnice dvorane vodit će lipovljanska Osnovna škola, a županija će sudjelovati stručnom i financijskom potporom.

Prilikom obilaska školske sportske dvorane župan Ivo Žinić i sam se uvjerio u dotrajalost poda u sportskoj dvorani, kojeg je najpotrebnije zamijeniti u 30 godina staroj dvorani. Ona se svakodnevno koristi za nastavu tjelesne kulture, ali i za ostale sportske događaje, školske priredbe i svečanosti. Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani pozdravila je župana u ime općine Lipovljani i naglasila važnost dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i općine Lipovljani, te potrebu što hitnije obnove školske dvorane, kako mlade generacije učenika u Lipovljanima ne bi bile zakinute za važan tjelesni odgoj tijekom osnovnoškolskog obrazovanja.

Obnova školske dvorane bit će najvažniji investicijski cilj Osnovne škole u idućoj godini, uz potpunu potporu Sisačko-moslavačke županije. Školstvo je u nadležnosti djelovanja županije i županijskih službi, pa se projekt obnove školske sportske dvorane bez županijske potpore ne bi ni mogao realizirati.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content