• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OPĆINSKI VIJEĆNICI RAZMOTRIT ĆE PRIJEDLOG OPĆINSKOG PRORAČUNA ZA 2016. GODINU

U ponedjeljak, 21. prosinca održat će se 17. sjednica Općinskog vijeća u ovom sazivu, za koju je pripremljeno čak 29 točaka dnevnog reda. To bi trebala biti posljednja sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani u ovoj godini, pa će se na njoj, uglavnom, raspravljati o financijskom poslovanju jer će se odlučivati o drugim izmjenama i dopunama ovogodišnjeg općinskog Proračuna, ali i o prijedlogu Proračuna Općine Lipovljani za iduću, 2016. godinu.

Vijećnici Općinskog vijeća općine Lipovljani najprije će razmotriti prijedlog drugih izmjena i dopuna Proračuna općine Lipovljani za ovu godinu. Ako ga usvoje, razmatrat će i prijedloge izmjena i dopuna plana razvojnih programa, gradnje infrastrukture, plan održavanja komunalne infrastrukture, te izmjena u programu javnih potreba u kulturi, socijalnoj skrbi i u programu obrazovanja i odgoja.

Potom će na sjednici biti predstavljen prijedlog općinskog Proračuna za iduću, 2016. godinu. Nakon razmatranja Proračuna, raspravljat će se i o programima koji se financiraju iz općinskog Proračuna. To su Plan razvojnih programa, Program gradnje i Program održavanja komunalne infrastrukture, te programi javnih potreba u kulturi, socijalnoj skrbi, sportu i potreba u obrazovanju i odgoju općine Lipovljani.

Na dnevnom redu sjednice naći će se i Program razvoja poduzetničke zone i Program utroška sredstava od naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada, te odluka o donošenju lokalnog akcijskog Plana zaštite okoliša i Plana gospodarenja otpadom.

Općinski vijećnici razmatrat će i prijedloge izmjene i dopune financijskog plana općinskih ustanova Dječjeg vrtića i Narodne knjižnice i čitaonice u ovoj, 2015. godini i prijedlog financijskog plana tih ustanova za 2016. godinu.

Za kraj sjednice pripremljene su točke o izmjenama Odluke o plaći i drugim pravima općinskog načelnika i naknadi za rad zamjenika općinskog načelnika, o prijedlogu odluke o ugostiteljskoj djelatnosti, o prijedlogu određivanja poslova prijevoza pokojnika koji se financira iz općinskog Proračuna, te prijedlogu dopuna odluke o osnivanju trgovačkog društva na području općine Lipovljani.

Zbog dosta obimnog dnevnog reda, sazvana sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani, započet će ranije, već u 17.30 sati, u ponedjeljak, 21. prosinca.

Damir SMETKO

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content